; Заразен с Делта засечен в Кюстендил през юни | 24Zdrave.bg

Заразен с Делта засечен в Кюстендил през юни

21 юли 2021, 03:37 1  2740 Новини

Заразен с Делта варианта на COVID-19 е установен и в Кюстендил в средата на юни, каза по БНР главният лекар на болницата д-р Александър Величков. Взети са проби от заболелия, резултатите се чакат от софийска лаборатория.

"В Кюстендил от средата на юни има влязъл Делта вариант. Той ще стане доминиращ в следващите седмици и ще покрие абсолютно всички болни. При този болен това още не е установено, тъй като процесът на секвениране е дълъг и се извършва в софийска лаборатория. Но но оттук насетне случаите вероятно ще са изключително от този вариант и той ще доминира", каза д-р Величков.

Болни от вируса не са приемани две седмици в болницата му, но от два дни има нови случаи.

"Вече имаме пациент с COVID инфекция, с пневмония, с дихателна недостатъчност. Злото е притихнало, но не е изчезнало, то набира сили. До седмици или до месец отново ще се озовем в трудна ситуация. Единственият шанс на всички хора да запазят тяхното здраве, живота и здравето на техните семейства, е максимално бързо да се ваксинират".ковид безкрай
07/21/2021 19:06:42

Да, злото е притихнало, готвят ни го съвсем скоро. Този пък покрай мерките и локдауните ще ни тормозят и с ковид ваксините. Само че сега не могат да се надяват на големи вълни, вируса мина през повечето хора и си взе своето. Може да им се иска вечен ковид, но няма как - пандемиите в исторически план траят преко сили 2 години, а те почти изтекоха.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *