; Делта - 2 пъти по-заразен от първия коронавирус | 24Zdrave.bg

Делта - 2 пъти по-заразен от първия коронавирус

25 юни 2021, 10:48 1  3452 Новини

Делта е два пъти по-заразен от първоначалния коронавирус, каза главният научен експерт на СЗО Сумия Сваминатан, цитирана от ТАСС. Вариантът сега е разпространен в над 85 страни, предаде БТА. 

"Като се има предвид скоростта, с която Делта се разпространява, изпреварвайки другите, ще стане доминиращ в света", каза Сваминатан. Той се предава "поне 2 пъти по-лесно от оригиналния вирус". Тоест "един човек може да зарази не двама, а четирима, шестима, и дори осмина. Затова и сега има значително повече случаи, отколкото в началото на пандемията, всички членове на семейството да се разболяват.

"Повечето от ваксините в света са ефективни поне за предотвратяване на тежки форми на болестта", продължи Сваминатан. На въпрос в Туитър колко опасен е Делта плюс, тя каза: "Има опасения, че този щам може да стане по-смъртоносен. Има обаче и добра новина - установени са "много малко случаи" на заразяване с него - само "няколко десетки".

ЕТИКЕТИ: ДЕЛТА


губим и малкото свобода, която имаме
06/25/2021 15:31:11

Спрете!!!! Не се интересуваме от "опасните" ви щамове, "ваксините", "мерките", ковид паспортите, локдауните.... Хора по цял свят - спрете тези манипулации и истерии - отнемат ни свободата под благовиден претекст!!! При ние това доброволно им я даваме, заблудени и уплашени от лъжите им!!!!

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *