; 3 млн. българи ще са предпазени от COVID-19 | 24Zdrave.bg

3 млн. българи ще са предпазени от COVID-19

20 юни 2021, 01:47 1  8752 Новини

Скритата заболеваемост е 1,8-2,5 милиона

Около 3 млн. българи ще са предпазени от COVID-19, но и това не стига и хората трябва да се ваксинират, заяви по БНТ проф. Светлана Велизарова, шеф на детска белодробна клиника.

Тя обоснова броя така: 420 000 са регистрирани с положителен PCR или антигенен тест; скритата заболеваемост е 1,8-2,5 млн.; с първа игла са 1,6 млн. Всичко това прави около 3 млн. души общо.

Не излизат обаче данни колко е защитата на ваксината и колко след преболедуване. Не се знае дали в края на годината няма да се наложи реваксинация.

Трябва всеки да има ваксина, защото всеки ще срещне вируса, допълни д-р Гергана Николова. "Ваксинирането е политически въпрос, трябва кампания като рекламите. На същия принцип и кампания за ваксиниране. Не трябва да се чака другите да си сложат ваксина, а ние - не".

Според д-р Николова с маските трябва да се внимава и те трябва да се перат или да се слагат нови, а не да се носи една и съща.

Съдържателите на дискотеки и лекарите да направим кампания, предложи проф. Велизарова. Според нея не трябва да се допуска още една онлайн учебна година за студентите.новия световен ред
06/20/2021 17:05:40

"....Ваксинирането е политически въпрос... Трябва да се ваксинира всеки... Всеки ще се срещне с вируса..." Всичко е пределно ясно! Няма да се бодем, няма да си дадем свободата !!!!

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *