; Русия изолира издръжливи на ваксините мутации на коронавируса | 24Zdrave.bg

Русия изолира издръжливи на ваксините мутации на коронавируса

18 юни 2021, 09:23 1  5944 Новини

Учени от Федералната медико-биологична агенция (ФМБА) на Русия идентифицираха нови мутации на коронавируса, които могат да намалят ефективността на терапевтичните и профилактичните лекарства, включително ваксините, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Учените от ФМБА в Русия идентифицираха нови линии на вируса SARS-CoV-2. Появата на нови генетични линии SARS-CoV-2, носещи мутации в променливите региони на генома на вируса, разположени предимно в S-протеиновия ген и особено в неговия рецепторен домейн, може да промени биологичните свойства на вируса и клиничните прояви на инфекцията, както и да намали ефективността на терапевтичните и профилактични лекарства, включително ваксини, разработени и тествани срещу по-ранни варианти на SARS-CoV-2 ", се казва в съобщението на ФМБА.

ФМБА уточнява също, че през третата седмица от юни индийският щам на коронавируса в Москва е установен в 87 процента от случаите. През втората седмица от юни този показател е бил 55,7 процента, а в началото на месеца - 35 процента.

ФМБА извършва молекулярно-генетично изследване на циркулацията на новия коронавирус в Русия от март 2020 г.

ЕТИКЕТИ: ИНДИЙСКИЯТ ЩАМ


новото нормално
06/18/2021 22:43:55

Милите избоцкани трябва да са наясно че боцкането ще е нон стоп. Не са слчайни и задължителните ковид паспорти. С тях ще се поставят непрекъснато условия - както за нови боцкания, така и за каквото и да е. Иначе - дискриминациии, мерки, локдауни, маски

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *