; Сърцето на Ериксен спряло за секунди | 24Zdrave.bg

Сърцето на Ериксен спряло за секунди

13 юни 2021, 06:30 2  27256 Новини

Сърцето на Кристиан Ериксен е било спряло за секунди, потвърди лекарят на датския национален отбор Мартен Босен на пресконференция.

"Беше си отишъл. Сърцето заработи с първия удар на дефибрилатора. Значи бяхме на косъм", отговори той на въпрос колко близо до смъртта е бил Ериксен.

Според Босен все още няма обяснение за случилото се. "Всичките му резултати, макар и предварителни, са идеални. Но работата продължава. Никой от нас не знае причината", каза той.

Теньорът на Дания Каспер Хюмланд обяви, че е говорил с играча на "Интер". "Каза ми, че не помни много и че повече се интересува за нас. Как сме, оправили ли сме се от шока. Типичен Кристиан! Но беше хубаво да видя усмивката му", каза селекционерът.

Съпругата на играча Сабрина пък помислила мъжа си за мъртъв, разкри легендарният бивш датски вратар Петер Шмайхел. Той говорил със сина си Каспер, а точно Каспер и Симон Кяер първит се втурнаха да успокояват Сабрина, майка на две деца.

"Това трябва да са най-лошите два часа в живота ми във футбола", сподели Шмайхел-старши по радио BBC5. "Никаква информация. Просто гледах реакцията на играчите. Случи се недалеч от местата на съпругите и заради това Сабрина толкова бързо слезе от трибуните. Говорих с Каспер. Той отишъл да й каже, че Кристиан диша. Тя наистина е решила, че го е загубила", разказа Шмайхел-старши.DECO
06/14/2021 14:52:49

JТОВА НЕ Е ИНФАРКТ - ТОВА Е КАНАЛОПАТИЯ НЕРАЗКРИТА ОТ ЛЕКАРИТЕ КОИТО СА ПОДЪРЖАЛИ ОТБОРА - КОЯТО ВОДИ ДО КАМЕРНО МЪЖДЕНЕ И АРЕСТ . И ЗАТОВА НЕ СМЕЯТ ДА ПРИЗНАЯТ А ГО ИЗКАРВАТ ИНФАРКТ . ИНФАРКТА ЩЕШЕ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ЕКГ - ВЕДНАГА . И НА ЕХОТО КОЕТО МУ Е ПРАВЕНО ПО КЪСНО КАТО СА ГО СЪЖИВИЛИ . ТОВА Е ИСТИНАТА - НЕОТКРИТА КАНАЛОПАТИЯ КОЯТО ПРИ СЕЛЕКЦИЯТА НА СПОРТИСТИТЕ НЕ СА Я ОТКРИЛИ И ТЕ ВОДЯТ ЧЕСТО ПРИ СПОРТИСТИ ДО ВНЕЗАПНА СЪРДЕЧНА СМЪРТ ИЛИ АРЕСТ ТОВА Е ЕДНО И СЪЩО

Пешо
06/14/2021 15:31:06

Спирането е функционално. Както обяснява другия коментар -- няма нищо общо с инфаркт (няма никакво запушване на кръвоносни тъкани или умъртвен мускул. Така е като се работи дълго на 110% от възможностите си. Не е сам, най-много пострадали има от американският шоубизнес. Това е да работиш над възможностите си.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *