; Проф. Витанов: Излязат ли лекарства, COVID ще е като грипа | 24Zdrave.bg

Проф. Витанов: Излязат ли лекарства, COVID ще е като грипа

13 юни 2021, 05:36 3  8404 Новини

"Ще минат 5 седмици преди да има последствия от ходенето на море. Който отиде сега, ще спечели", каза по NOVA проф. Николай Витанов, математик от закрития COVID-щаб.

Не сме се справили с вируса изцяло, но се справяме добре с последната вълна, а рискът в цялата държава е поносим, смята той.

Витанов описа и наречената от него "точка на шарана": единия изход е с 0 нови случая, другият е с малко случаи задълго, например до есента.

"Здравната система няма да се задъха вече, защото имаме ваксинация. Но когато вирусът се върна от местата, където зимува, може да се вдигне вълница, ако няма достатъчно ваксинирани. Ако есента си докараме нов вариант на вируса, няма да сме 100% защитени от него".

Но ако 70% от българите се ваксинират, 3 пъти по-силна ще е защитата, а височината на вълната ще е 3 пъти по-ниска.

"Когато излязат медикаментите срещу коронавируса, той ще стане опасен колкото свинския грип", смята проф. Витанов.лъжите на пландемията
06/13/2021 20:14:15

Така вълница по лъжливата му мутра ще зашлевя... Как не го е срам, продължава най-нагло да ни занимава с "учената" си физиономия и поръчковата пландемия. Ти го плюеш, той ти вика - дъжд вали...

Пешо
06/14/2021 15:48:02

Ковида, като корона вирус, никога няма да е като грипа, който е ортомиксовирален, т.е. изисква обратна транскриптаза. А виж, ако не беше политическото използване на корона вируса и прилагането на мерки, които селектираха все по-вирулентни и смъртоносни варианти и се стараеха да не допускат леките, безсимптомнощи варианти, които биха ваксинирали, коронаа вируса щеше отдавна да се е превърнал в една най-обикновена настинка. Срещу която не са нужни кой знае какви лекарства. Макар че ако човек е много немощен и от настинка се умира.

учените и пландемията
06/14/2021 19:53:47

Пешо, докато не се намерят множество серозни учени из целия свят, които да застанат с мнението си по тази ковид пландемия, няма шанс тя да спре. Въпроса е, че учените са доста финансово зависими от същите финансови кръгове, замислили и финансирали пландемията. При това положение е крайно малко вероятно да се осмелят да кажат истината...

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *