; Българско кисело мляко лекува коронавирус? | 24Zdrave.bg

Българско кисело мляко лекува коронавирус?

8 май 2021, 11:02 1  3696 Новини

Млечната напитка "Булгарис", съдържаща Lactobacillus bulgaricus - бактерията от българското кисело мляко - бе обявена в Корея за силно средство срещу новия коронавирус. На много места продуктът бил изкупен за часове, твърди "Дойче веле".

Директорът на голяма компания за производство на млечни продукти подаде оставка във вторник, след като полицията започна разследване на твърдението, че нейна млечна напитка е ефективно средство в борбата срещу новия коронавирус.

Хон Уонсик, шеф на Namyang Dairy Product, поднесе извинение, но това не успокои гневните потребители, пише агенция Ройтерс.

В средата на април на форум на Корейският институт за биомедицински изследвания бяха представени резултатите от проучване на напитката „Булгарис“.

Ефект и срещу коронавирус?

"Ние сме първата фирма в страната, която установи, че ферментиралите млечни продукти ефективно предотвратяват не само грип, но и COVID-19", обяви пред репортери Парк Йонсу, шеф на изследователския отдел на фирмата.

По думите му експерименти показали, че млякото "Bulgaris" обезврежда до 99,999% вируса H1N1 и до 77,8% от коронавируса. Тестовете били проведени с клетъчни проби, взети от белодробна тъкан на маймуни, гласеше уточнението.

Съобщението доведе до ръст на продажбите на "Bulgaris". Според в. Korea Herald на много места продуктът свършил, а новината довела до рязък скок на акциите на производителя.

Южнокорейското Министерство на храните и лекарствата публикува изявление, че Namyang няма доказателства в подкрепа на твърдението си и обвини компанията в разпространение на подвеждаща информация.

България - страна на дълголетници

Продуктът „Bulgaris“ съдържа бактериите лактобацилус булгарикус и лактобацилус ацидофилус в много по-голяма степен от други млечни продукти. Доказано пробиотичната млечнокисела бактерия (лактобацилус) се отразява благоприятно при вирусна инфекция и е много полезна за човешкото здраве.

Namyang Dairy пусна на пазара "Bulgaris" през 1991 г. след рекламна кампания за предимствата на киселото мляко с Лактобацилус Булгарикус, чиято родина е България. Маркетинговата стратегия тогава наложи представата за България като страна на дълголетници. Обяснението бе, че това се дължи именно на масовата консумация на кисело мляко.целия свят е корона - короната на Лукавия
05/09/2021 23:36:17

Нещо сте сбъркали редкторите. Коронавирусът лекува киселото мляко!!! Както и всички други болести по света и у нас

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *