; Борисов: Д-р Симидчиев да оглави щаба (Видео) | 24Zdrave.bg

Борисов: Д-р Симидчиев да оглави щаба (Видео)

18 апр 2021, 11:32 3  2212 Новини

Членовете на националния оперативен щаб са държавни служители. Те са си на своите работни места. Една година не спираха да се подиграват с щаба. Ако мнозинството в парламента иска да го има щаба, д-р Александър Симидчиев, който бе избран с голямо мнозинство за шеф на здравната комисия в парламента, да го оглави и да дава указания как да се действа, докато се избере ново правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията.

Борисов напомни, че министрите вече са уволнени от парламента, който гласува оставката на кабинета, за разлика от кабинета "Станишев", чиято оставка била гласувана, когато се гласувало и съставянето на следващото правителство.

"Сега дори да искаме да предложим плана за възстановяване с решение на Министерския съвет, това може да се обжалва в Конституционния съд. Нали са събрани видни юристи. Очаквах те да се намесят, а не да правят уйдурма с ДПС. Бил съм на конгреса на партията на Татяна Дончева. Канеха ме на конгресите си, тогава не знаеха ли какви сме? Не сме ли ние тези, които проведоха най-успешното европредседателство, които направиха така, че да влезем в чакалнята на еврозоната, най-мощните кредитни агенции ни вдигат кредитния рейтинг непрекъснато, увеличихме двойно учителските заплати? Ами църквите, манастирите , инфраструктурата? Да, има неща, които не успяхме да направим или не ги направихме достатъчно добре, но хората казаха ясно - 840 000 души гласуваха за ГЕРБ", каза Борисов.

И посъветва мнозинството в парламента да си направи щаб или, ако досегашния им харесва, да му удължат времето за действие. 

"Вчера имаме 1078 нови случая - най-нисък брой в региона. Това се постига с много умело управление на пандемията. В голямата си част бизнесите в България не разбраха, че има пандемия, а за останалите се опитахме максимално да ги компенсираме. Отваряхме най-бързо и ги пускахме да работят", подчерта Борисов.

Той напомни, че днес пристигат 38 400 дози от ваксината на "Модерна", а в понеделник - над 62 000 дози от тази на "Пфайзер".

"През май всяка седмица ще идват по 270 000 дози на "Пфайзер", а през юни - по 410 000 всяка седмица. За 2 месеца ще приключим с ваксинирането. Д-р Симидчиев да прецени дали това е правилно или не и парламента с един акт да открие или да закрие щаба", каза Борисов.Това ще е края на свободата в България
04/19/2021 09:39:46

Това ще бъде нещастие за всички здрави хора в България. Все едно хипохондрик за главен лекар на републиката. Този е способен да гипсира краката на всички за да не си ги счупим. Ще ни забрани и да дишаме за да не си повредим белите дробове. Липсата на маски ни спасиха миналото лято, но ще започне с маските навсякъде, та да не би да поемем чист въздъх или да спортуваме без да сме в А група. Което, разбира се ще убие здравето ни, психиката, туризма. Ще имаме и лятна вълна, дишайки потта си, също както стана в Испания миналото лято. При 11то место на заболеваемост лекуващи лекари като този постигат второ место смъртност, но ще ни направи виновни за всеки провал на лекарите, които ще имат всички права да правят каквото си искат с пациентите. И да иде човек да се ваксинира май ще е само по заповед, ако и когато ти се полага, ако разбира се ти се полага.

Иван
04/19/2021 09:45:12

Да влезеш в предверието на ада, наречен евро, отказвайки се от собствената си валута не е заслуга. В ЕО винаги, който най-много казва НЕ е най-добре.

новия световен ред - в ход
04/19/2021 10:53:48

Края на свободата иде не само за България, а за целия свят. Уморихме се да го повтаряме повече от година, но ковидиотите си носят маски, спазват мерки и се боцкат. Трепетно очакват новите игли, новите версии за новите щамове

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *