; Проф. Христова: Нигерийският COVID заразява по-лесно | 24Zdrave.bg

Проф. Христова: Нигерийският COVID заразява по-лесно

6 мар 2021, 07:14 1  9960 Новини

Нигерийският вариант на COVID е по-вирулентен, болестта протича по-тежко. Растат заразените в света, не само в България. Но ние стоим доста по-добре от редица европейски страни. Влиянието на вирусните варианти има значение, но спазването на мерките също е важно", каза пред NOVA NEWS проф. Ива Христова, зам.-директор на центъра по заразни болести.

Според нея мутациите са много, нигерийската се разпространява по-лесно и това я прави по-опасна. Боледува се по-тежко, като възрастовите и половите характеристики се запазват - мъжете и старците са по-уязвими.

"Ваксината на "Янсен" е изпитвана с 1 и с 2 дози. По принцип по-добре с 2 дози, защото по-дълго се задържа. Но и 1 доза дава добра защита". 

Днес стана ясно, че идната седмица ще има резултати от изследване дали в България има заразени с нигерийския коронавирус. новото нормално и Бай Ганю
03/06/2021 21:30:43

Тази е подчинена на Бай Ганю Ковида, какво друго може освен да папагалства шефа си в предната статия: https://www.24zdrave.bg/Article/9581990 Изобщо - пълнежи и повтаряща се долнопробна пропаганда

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *