; По-млади заразени от британския вариант | 24Zdrave.bg

По-млади заразени от британския вариант

6 мар 2021, 12:59 2  7708 Новини

Бумът на заразени с коронавирус у нас се дължи на т.нар. британски вариант. Дали е дошъл и нигерийският ще стане ясно вдругиден.

Британският преобладава, над 90% от случаите са с него, каза проф.  Николай Габровски, зам.-директор на „Пирогов“.

На същото мнение е и проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на центъра за заразни болести.

Според главния здравен инспектор  Ангел Кунчев при заразените с британския вариант болестта  започва като хрема - запушен нос, гърло, кашлица, дразнене в гърлото.. Има промяна във възрастовите групи - 20% от новите случаи са под 19 г., Вирусът вече е и в детски градини и училища, изтъкна той.

Според вирусолога д-р Петър Марков точно по тази причина принос за увеличаване на заразенитеима и връщането на децата в училище.

Нигерийският вариант не е засичан у нас според доц. Кунчев. Дали го има, ще стане ясно в началото на следващата седмица. Тогава ще са готови изследванията на 600 проби от хора, при които болестта протича по-особено.

ЕТИКЕТИ: КОРОНАВИРУС


Да...
03/07/2021 12:57:37

Ако бяха налагали никакви мерки, особено маски и разстояние в училище, британския вариант, който се разпространява предимно чрез аерозоли, нямаше да има никакво предимство. И децата щяха да си го преминат със софийския вариант за ден два без симптоми или като настинка. Трябваше само да изчакат да го минат половината и щеше да спре. Но сега ще трябва да изкарат бритенския вариант със симптоми (това е заболяване на кръвоносните съдове, не е хрема). Ако пък ги бях изкарли всички двца на лагери някъде в планината да умешат вирусите нмале нужда да заразяват даже и бабите. Както се.вужда пазели са ги за този вариант.

новото нормално
03/07/2021 16:10:47

Още от началото на пландемията повтаряхме, че т. нар. мерки (особено маските и локдауните), както и по-късно - т. нар. ваксини, нямат медицински смисъл и ефективност. Те по никакъв начин не са адекватни на реалната ниска смъртоносност от вируса. Отделно и количественото измерване на зарзените с коронката чрез използване на PCR методология е отдавна отречено като неприложимо в клиничната практика заради огромния процент фалшиво положителни резултати: https://www.nytimes.com/2007/01/22/health/22whoop.html Тогава ни наричаха конспиратори, отричащи науката. Е сега, 1 година по-късно, още ли има някой, който да се кланя на НОЩ, СЗО, Бил Гейтс и разните охранени чичковци из медиите, наричащи себе си доктори???

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *