; Записване за ваксинация от 17 часа днес | 24Zdrave.bg

Записване за ваксинация от 17 часа днес

4 мар 2021, 03:21 1  5480 Новини

Регистриралите се са с предимство пред опашката 

В 17 часа днес ще стартира регистърът, през който всеки един човек ще може да се запише за ваксинация в избран от него ден, час и място. През модулът, който е част от Националната здравно информационна система, ще може да се посочва и избрана ваксина - дали да е иРНК или аденовирусна, каквото до момента са одобрените.

His.bg е сайтът, на който ще се намира модулът за регистрация, като първата възможна дата за записване ще бъде 11 март, а опция за избор ще има за до две седмици напред, обясни при представянето на регистъра Ивайло Филипов, шеф на "Информационно обслужване", които го разработиха.

Информацията, която ще се въвежда за човека са имена, ЕГН, телефон или мейл, на които ще се получава потвърждение. Те ще се ползват и за обратна връзка със записалия се, ако по някаква причина часът му нма д може да бъде осъществен.

Възможностите за записване на час ще са през 10 минути, каза още Филипов.

На сайта може да се изтегли и бланка за информирано съгласие, така че човек да отиде с попълнени данни и да не губи допълнително време.
Има и възможност човек да отмени часът си.

Всички вече ваксинирани пък, които са посочили телефон или имейл при имунизацията си, ще получат уведомление по съответния ред кога и къде да отидат за поставяне на втората доза.

"Целта на тази система е да въведе ред в зелените коридори, както и да могат да се предвидят количествата от всяка една ваксина, които ще бъдат необходими за всеки имунизационен пункт", обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос на "24 часа" дали свободното редене и чакане в зелен коридор ще отпадне.

Ако човек не си е запизил час през системата, пак може да се нареди пред имунизационния пункт, но с предимство ще бъдат хората с час. Така той ще бъде ваксиниран само, ако някой не дойде.

Освен това се предвижда и пунктовете да получават точен брой заявени ваксини от всеки вид, според посочените в системата.

Окончателният избор за вид ваксина обаче ще се прави след преглед в самия пункт.

Ако човек все пак държи на конкретна ваксина, която в момента не може да му бъде сложена по една или друга причина, може да откаже и да си запише друг час.дяволските "ваксини"
03/04/2021 22:12:06

Имитация на наплив от желаещи за боцкане. Винаги се намират ковидиоти, които да осигурят постановката "искаме боц", но това не е реалното намерение на повечето от народа. Да не говорим че рептилите нямат търпение и отсега ни подготвят за системата ковид паспорт - редовни "ваксини". Вероятно това ще стане наесен, когато навсякъде по света се наводни с "ваксини". Тук вече идва елемента на принуда - много хора им се налага да пътуват в чужбина и ще се изкушат на сделката с дявола

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *