; Колите скоро ще масажират стъпалата на краката | 24Zdrave.bg

Колите скоро ще масажират стъпалата на краката

4 мар 2021, 12:07  2420 Новини

Производителите на луксозни автомобили се опитват да се отличават от останалите с ексклузивни опции. Масажните седалки са добър пример за това. General Motors прави крачка напред, като скоро ще предлага масажи на стъпалата на краката на пътниците на задните кресла в по-луксозните модели. Това се вижда от патентна заявка, дадена от американската компания преди дни.

Системата е разположена на пода на автомобила. "Седалките с масажни системи се предлагат в много конфигурации. Ползите за здравето от масажа са добре известни и включват релаксация, облекчаване на стреса, подобрена циркулация, понижаване на кръвното налягане, облекчаване на главоболие или мигрена, на безпокойството, естествено облекчаване на болката и много други ползи, твърде много, за да бъдат изброени тук", пише в заявката за патент.

Масажорът за крака на GM в пода се надува от пневматични елементи, които се движат напред и назад по различни масажни настройки с помощта на въздушна помпа. Подвижните пневматични елементи са подредени в два реда, приблизително там, където обикновено поставяте краката си пред предната седалка на колата. Очаква се системата да дебютира в електрическия Hummer и модели на Cadillac. Най-вероятно ще ги последват и други производители.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *