; Доц. Кунчев: Гарантирани са вторите дози на всички ваксинирани | 24Zdrave.bg

Доц. Кунчев: Гарантирани са вторите дози на всички ваксинирани

26 фев 2021, 09:39 3  3376 Новини

Гарантирани са вторите дози ваксини на всички ваксинирани. Това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ главният държавен здравен инспектор доцент д-р Ангел Кунчев.

Ентусиазмът на хората за ваксиниране няма да се охлади. Колкото по-рано, толкова по-добре. Държавната няма да отстъпи от принципите на доброволната и безплатната имунизация, каза той.

По думите му още от сега почва да се усеща влиянието на големия брой ваксинирани.

Голяма част от ваксините бяха предплатени. Сега е моментът фирмите за ваксини да се отплатят на обществото, каза той.

Всички ваксини защитават след първа доза. Но никой само с една доза не може да бъде сигурен, че е максимално защитен след една доза, каза той.

Поели сме ангажимент към хората, че ще осигурим 2 дози и ще го направим, изтъкна Кунчев.

Изцяло зависим от доставките във връзка с възстановяването на зелените коридори за ваксиниране. Не само „Астра Зенека“ забавиха доставки, имаше забавяне и при другите компании, каза той.

За март фирмите са ни подали над 500 хиляди дози ваксини, каза Кунчев, като посочи, че ще хората ще могат да избират, когато има повече ваксини в малко по-късен етап.

Издаването на сертификати за ваксинация не е дискириминиция. Това е "положителна дискриминация", това означава, че хората са си изпълнили дълга. И да не го направи България, ще го направят нашите съседи, като погледнем и сферата на туризма, каза той.

Всеки, който е получил втората доза на ваксината, влиза в системата с ваксинирани, посочи той.

Това, което гарантират ваксините е не, че няма да развиеш симптомите, а че няма да има тежко протичане на заболяването и смърт. И това е достатъчно, изтъкна главният държавен здравен инспектор.

Все още в България доминира класическият щам, но е наличен и британският щам, каза Кунчев.

До такава степен е заел теренът COVID-19, че на практика в страната грип няма, каза той.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               уолъс
02/26/2021 09:58:21

Ваксиналните паспорти са път към ада на "Новото нормално", мястото на Кунчевци е в истинския ад ("изпълнявах заповеди" НЕ върви!)... за псевдоваксините - подробно инфо: https://off-guardian.org/2021/02/22/synthetic-mrna-covid-vaccines-a-risk-benefit-analysis/ ... и кратко видео на медсестра от САЩ, бичуваща ковидиотизма с пиперлив език: http://stateofthenation.co/?p=54021

уолъс
02/26/2021 12:01:11

Данни (пълеен списък) за страничните реакции във Великобритания (към 19.02) - за "Пфайзър" - 77207 (вкл.197 смъртни случая): https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/964207/COVID-19_mRNA_Pfizer-_BioNTech_Vaccine_Analysis_Print__1_.pdf и за "Астра Зенека" - 114625 (вкл. 205 смъртни случая): https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/964208/COVID-19_AstraZeneca_Vaccine_Analysis_Print__2_.pdf

уолъс
02/26/2021 20:54:50

Ваксини, некролози, съвпадения? https://www.lifesitenews.com/news/facebook-posts-provide-evidence-of-link-between-covid-vaccinations-and-deaths

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *