; "Астра Зенека": Доставяме 180 млн. дози на ЕС вместо 300 млн. | 24Zdrave.bg

"Астра Зенека": Доставяме 180 млн. дози на ЕС вместо 300 млн.

25 фев 2021, 03:19 2  3964 Новини

"Астра Зенека" ще достави 180 милиона ваксини срещу COVID-19 на Европа през второто тримесечие, включително 20 милиона на Италия, казва шефът на италианския клон на фирмата във в. "Корере дела сера".

Според Лоренцо Уитум през март Италия ще получи над 5 млн. дози от 8-те млн. договорени. До юни Италия ще получи общо 25 млн. дози.

На 12 февруари здравното министерство в Рим снижи от 18 млн. на 10 млн. чаканите дози от "Астра Зенека" в плана си за ваксинация, предаде БТА.

"Астра Зенека" се държи като неблагонадежден продавач на коли втора употреба. Да получиш надеждни данни от тази компания продължава да е предизвикателство", каза евродепутатката Естер де Ланге, зам.-шеф на Европейската народна партия, най-голямата в Европарламента.

Говорител на Еврокомисията каза, че ЕС продължава преговорите с "Астра Зенека", за да гарантира "навременните доставки на достатъчен брой дози" от ваксината й.

Дори "Астра Зенека" да достави на ЕС 180 млн. дози до юни, пак няма да изпълни договорните си задължения за 300 млн. дози.Е дойдохме си на думата
02/26/2021 11:02:56

Астра Зенека е шведско английска фирма. Швеция е страна против ваксините. Преди 11 години ваксинираха почти задължително против грип (много опасен казваха, свински или птичи) и като резултат хиляди деца получиха сомноленсия (сънна болест). Има неврологични изменения и при възрастните. Дотогава ваксините бяха почти задължителни. Ще се съгласят ли наистина на им се диктуват условия за ваксиниране? Между другото България извади голям късмет тогава, защото за да има за Швеция Астра спря ваксините за България. Англия -- ами да видим какво прави ЕО в северна Ирландия преди да искат ваксини. Та дойдохме си на думата -- каквото почукало такова отвърнало. Факта е че Европа не може да произведе ваксина. Най-малкото Англия трябва да се намеси. Сърбите като неутрални и независими ще могат да ходят където си искат а българите ще гледат. Ако не се окаже че от експериментална еаксина не получат сомнолепсия или нещо по-гадно. Е ако това стане дано да почне от първите ваксинирани.

уолъс
02/26/2021 15:32:13

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/964208/COVID-19_AstraZeneca_Vaccine_Analysis_Print__2_.pdf

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *