; От "АстраЗенека" готови да ни пратят ваксини 2 дни по-рано | 24Zdrave.bg

От "АстраЗенека" готови да ни пратят ваксини 2 дни по-рано

25 фев 2021, 01:25 1  1564 Новини

Компанията отговори след остро писмо на здравния министър заради обявеното намаляване на доставките

В позиция до NOVA oт фармацевтичната компания AstraZeneca заявиха, че в резултат на продължаващите им усилия очакват да са в състояние да доставят в България следващото количество ваксини два дни по-рано от планираното.

"Производството на ваксини, в частност ваксината на "АстраЗенека" срещу COVID19, е процес с висока степен на техническа сложност. Въпреки че "АстраЗенека" полага неуморни усилия да се справи с предизвикателствата, които възникват в хода на производството, е възможно да има известни промени и трудности при въвеждането на всеки нов производствен процес. До средата на м. март сe очакват още две доставки", казват още производителите на препарата.

По-рано днес от здравното министерство изпратиха остро писмо до компанията заради обявеното забавяне на ваксините.

В него се констатира, че към този момент има сериозно забавяне на доставките на ваксини от страна на компанията. Като пример - на 1 март България вероятно ще получи само 52 хиляди дози от препарата, въпреки че по план те трябва да са над 142 хиляди.

Затова здравният министър настоява компанията спешно да изпрати 52-те хиляди дози от препарата към България още утре, като сме готови да осигурим въздушен транспорт за целта.доброзорни ваксини
02/25/2021 09:18:10

А какво ще стане наесен, когато се "наводни" с ваксини по целия свят? Пак ли ще бъдат толкова "доброволни" ?

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *