; Коронавирусът стига до бебето в началото на бременността | 24Zdrave.bg

Коронавирусът стига до бебето в началото на бременността

22 яну 2021, 11:57 6  3208 Новини

Американски и британски биолози откриха, че ранните ембрионални клетки са силно уязвими на коронавируса, ако частици от него влязат в утробата, съобщи ТАСС, като се позова нас татия в електронната библиотека bioRxiv.

В края на февруари 2019 г. китайски биолози откриха признаци, че коронавирусът SARS-COV-2, който причини пандемията от Ковид-19, може да зарази плацентните клетки. Това накара учените да подозират, че може да има и вътрематочно заразяване в развиващия се зародиш.

Последващи наблюдения показаха, че такива случаи са редки. Учените все още не са успели да регистрират видимите последици от инфекцията в зародиша. Тази несигурност породи много спорове дали SARS-CoV-2 е опасен за неродените деца.

Екипът на Маурисио Монтано от института "Гладстоун" в Сан Франциско търси отговор на този въпрос, експериментирайки с дефектни ембриони и аналози на частици на SARS-CoV-2. Установява се, че на повърхността на ембрионалните клетки има рецептори ACE2 и TMPRSS, които са важни за разпространението на коронавируса, както и че фрагменти от обвивката му могат да проникват в тях лесно и да предизвикват масовата им смърт, въпреки че не можели да се размножават.

Това означава, че ембрионите са особено уязвими на коронавирусна инфекция в първите си стадии на развитие, когато още нямат защитна гликопротеинова обвивка, а плацентата не се е оформила.

Затова учените предлагат да бъдат въведени допълнителни мерки за сигурност в репродуктивните клиники.уолъс
01/23/2021 00:08:38

Майчице, кви страхотии, смръзна ни кръвчицата... И утре нещо свежо да избичите, нямаме насищане на ковидни ужасии, животът някак сив без тях е

агенция ЕЖК топ нюз
01/23/2021 00:53:22

О ужас, а чухте ли че световно известната научна агенция ЕЖК разпространи бюлетин, в който реномирани британски учени са публикували изследване, недвусмислено доказващо, че корона-вируса доказано и на 100% заразява мъртвите, и то до такава степен че те оживяват, смо и само за да могат да разпространят нови и по-смъртоносни щамове

СЗО препоръчва
01/23/2021 01:04:13

Аз пък със сигурност знам че коронката много обича журналисти, политици, банкери, филантропи, и други важни персони. Лошото е че според последните изследвания с най-модерни технологии, новите щамове на вирусчето засягат изключително и само мозъците им. Наблюдава се масово активиране на центровете им за омраза, властване и алчност, и пълно блокиране на центровете за любов и състрадание. По този повод СЗО най-отговорно препоръчва за спазваме всички наложени мерки и локдауни, за да спасим скъпите ни VIP личности от оздравяване

ТАСС сообщает...
01/23/2021 09:22:18

Като се съберат британски и американски учени, и вземат та направят "епохално откритие" в областта на "корона-науките", и накрая го съобщи агенция ТАСС, се получава един наистина качествен виц от соц-времето. Подобен на този с компотите и компютрите, които Народна Република България уж продаваше.

Осеменител
01/23/2021 09:33:50

НЯМА НИЩО СТРАШНО. МАЛКО ДА СЕ СПРАТ хора със зачеването на отрочета. ДА ИЗЧАКАТ поне 4 години да премине епидемия и тогава да правят бебета. Престъпление е да се правят бебета по време на епидемии.

корона завинаги
01/23/2021 09:41:07

Корона-пълнежи, пълни с корона-дезинформации, за короно-зависими ковидиоти. Нон-стоп, всеки ден, до втръсване и затъпяване

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *