; Доказаха британския щам у 8 българи | 24Zdrave.bg

Доказаха британския щам у 8 българи

22 яну 2021, 09:45 3  2948 Новини

"Доказахме 8 щама от пациенти българи, които имат характеристиките на новия английски вариант. 17 мутации бяха потвърдени днес. Направиха го двамата ръководители на референтни лаборатории - доц. Иван Иванов и доц. Ивайло Алексиев. Направиха го брилянтно", каза по "Панорама" на БНТ Тодор Кантарджиев, директор на центъра по заразни болести.

"Ваксината го лови - това е доказано. Ваксините унищожават и този мутирал вирус. Лошото е, че е по-заразен. Досега 10 души заразяват 22, а сега 10 ще заразяват 29. При спазване на мерки можем да ограничим разпространението на този вирус", добави професорът.

Сега ще направим много по-сериозно проучване да видим какво е разпространението, защото при тези 8 души има такива, които току-що са дошли от Англия - веднага са заболели, веднага са карантинирани и са приети в болница у нас. Трябва да направим така, че да ограничим новия щам да не плъзне из страната. Всеки, който се върне от Западна Европа и по-специално от Великобритания, да не събира цялото си семейство и просто да се самоизолира известно време."

Сегашните 8 заразени са влезли в болници и не са разпространявали вируса много. Съветвам всички, които си идват първо да се изследват често и второ, да не контактуват с много хора, завърши д-р Кантарджиев.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

ЕТИКЕТИ: БОРИС ДЖОНСЪН


новия световен ред - все по-агресивен
01/22/2021 23:44:17

Ще се направи невъзможното за да се докаже поредния "много опасен щам" на вече отшумяващия вирус. Рептилите вече се виждат в чудо да поддържат пандемията. Затова чрез изкуствените локдауни и маски в Британия, Португалия и т.н., (като се разчита разбира се и на послушанието на населението при спазването им), селектират резистентни щамове в тези страни. С което целта е да се сплашват и останалите страни да ги последват - пак и пак маски, локдауни, рестрикции, ковид паспорти

лани баба пръднала - сега замерисало
01/23/2021 09:35:18

Е как бе другарю, нали тия дни един отговорен другар от "Пирогов" обяви че щама вилнеел там от 2 месеца, пък вие чак сега го видяхте. Съберете се отговорните другари и решете венъж завинаги кога точно се е преизпълнил плана за ковид-петилетката, сега или преди 2 месеца. Щото ние трудовите хора гоним следващи планове - ваксинации, ковид паспорти, и не бива такъв разнобой да ни отклонява от светлото ковид-бъдеще

Иван
01/23/2021 09:41:03

Има ли хора заинтересовани от вируса и имат ли те власт, даве вируса да е картинка, пак ще го има чрез мерките на тези имащи власт. Само ако хората не се тестват без да са болни или с две покашляния, ще се оправи ситуацията.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *