; Доц. Кунчев: Ако 70% от населението е имунизирано, вече епидемия не може да стане | 24Zdrave.bg

Доц. Кунчев: Ако 70% от населението е имунизирано, вече епидемия не може да стане

22 яну 2021, 12:57 3  1540 Новини

Държавата на среща с учители, отказали ваксиниране. По заповед на премиера екипи от здравното и образователното министерство се срещнаха с педагози в ямболското село Бояджик. Поводът е масовият отказ от имунизиране, предаде Би Ти Ви.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и екип от образователното министерство се срещнаха с учителите. В сградата на училището в Бояджик се събраха педагози от няколко села, които са извън списъка на ваксиниране.

Експертите им дадоха повече информация дали ваксините са безопасни и как те действат. Доц. Ангел Кунчев обясни, че идеята на срещата е не да изнесе медицинска лекция, а да проведе човешки разговор с всеки един от тях.

„Ако искаме да няма повече епидемия и да махнем мерките, трябва да достигнем 70% имунизирани. Науката е доказала, че ако 70-75% от населението е имунизирано, вече епидемия не може да стане. Отделни случаи ще има, но не и масово разболяване“, обясни още Кунчев.

Той даде пример с Великобритания, където болниците са пълни с болни: "Ако това се върне в България, а опасността е голяма, това, което преживяхме ноември, ще ни се стори приказка."

„Английското правителство взе решение миналата седмица и го направи - построи четири подвижни морги, огромни. Защото умират по 1600 души на ден. Това е истината, а решението вземете вие“, допълни той.

„За целия период не станахме свидетели на война и дано остане така. Но станахме свидетели на нещо, което преобърна света. Вирусът вече тръгна по света и трябва да вземем мерки, които могат да ни помогнат“, каза доц. Кунчев.

Една от тях е именно ваксинирането.

„Европа реши да действа като едно пространство, а не като отделни държави и предварително да налее огромни средства в компании, които се заеха да правят ваксини. Тези средства са над 2 милиарда евро. Успяхме да постигнем да имаме достъп до тях и не трябва с лека ръка да пренебрегваме това. В момента на Балканите никой не прави имунизации. Тези, които сме членове на ЕС, започнахме“, обясни Ангел Кунчев.

„Няма здравна система в света, която да е достигнала такова ниво, че някой външен човек да се грижи по-добре за вашето здраве, отколкото самите вие. Мислете вие за вашето здраве“, призова той, допълвайки, че не трябва да вярват на лъжливи твърдения.Пешо
01/22/2021 13:57:35

Ако 70% се ваксинирали щяло да сме имунни. А ако 70% го изкарат няма да сме имунни. Ей че логика! Ако 70% има имунитет независимо по какъв начин зарази те ще са затихващи сами по себе си. Около 60% поне нито могат да се заразят, имат имунитет към накоя друга част на вируса вероятно, не към тъпото му шипче. Така че остават 70%*40% което е 28% да се заразят за да спре болестта. Е да му откехнем че сме много, ама много близо. И болестта се е превърнала в обикновена настинка (така че изобщо няма защо да се спира, напротив) . Ако се ваксинира без предварителен тест, ще трябва да биеш експериментални ваксини на всички те 70%, рискувайки дявол знае какво. Ако ваксинираш умно, проверявайки имунитета преди това, и да речем имаш вече 18% ваксинирани по метод ман-гър, трябва да рискуваш и да си правиш експерименти само с още 10% най-много. Може и още по-умно да стигне до 4%. Ама. май целта на ваксината е един паспорт.

уолъс
01/22/2021 14:30:15

Кунчев и селската интелигенция (словесна разпра). Кунчев (разпалено) - Глейте ся, ше тряа да се ваксинирате, хем масово, щото инак... СИ (наежено) - Не щем, страх ни е! Инак какво? К (свъсен) - Ше видите кво, няма да ви хареса! И от кво ви е страх бе, абдали, от науката ли ви е страх? СИ - Ти за коя по-точно наука ни говориш, че не става ясно? К (надменно) - За науката в общ смисъл говоря и за пропагандата в тесен... опа, тва последното не тряаше да го казвам (сконфузва се) СИ (грабват сопи) - Удряй пропагандиста, да му покажем, че и ний от наука разбираме, специалисти сме по създаване на мозъчни сътресения и скелетно-ставни увреди... Погват Кунчев, който (осъзнал неравенствето в силите) захвърля спринцовката и си плюе на петите, развивайки изумителна (за възрастта си) скорост

глупав слуга на рептили
01/23/2021 09:25:01

Ако 70% е имунизирано, Кунчев отдавна няма да е жив

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *