; Чистият въздух - най-големият враг на коронавируса | 24Zdrave.bg

Чистият въздух - най-големият враг на коронавируса

22 яну 2021, 11:01 2  2872 Новини

Най-уязвими към заразяване с коронавируса са хората с белодробни проблеми. Коронавирусът атакува дихателната система, така че качеството на въздуха, който дишаме, влияе силно на риска от инфекция и тежестта на заболяването, разказа пред радио "Спутник" алергологът и имунолог Владимир Болибок..

Преболедуването на всички респираторни заболявания става по-лесно, ако въздухът е наситен с кислород, обясни лекарят.

“Колкото по-високо е съдържанието на кислород във въздуха, който дишаме, толкова по-лесно ще бъде човекът да се справя с респираторни заболявания, включително с коронавирусната инфекция”, каза Владимир Болибок.

„Мръсният въздух увеличава податливостта към всички вирусни инфекции, като коронавирусът не прави изключение. Следователно трябва да се опитвате постоянно да осигурявате приток на чист въздух”, заяви Владимир Болибок. Според него особено внимание трябва да се обърне на помещенията, в които работим и спим – те трябва да са добре проветрени и старателно почистени от прах, защото прекарваме значителна част от деня в тях.

“Там дишаме активно, затова на първо място трябва да почистим спалнята. Във всички останали помещения все пак сме будни и можем да контролираме състава и качеството на въздуха, а ако е необходимо, можем или да проветрим, или да напуснем стаята”, обясни алергологът.Ясно, затова са маските
01/22/2021 14:04:16

Аксиома на Мохамед*, Санчез, Меркел и Джонсон: въздъха зад парцала е най чист. * Мохамед на времето си е считал така само за жените и то в пустинята.

симбиозата медии-ковид - вечна дружба
01/23/2021 09:29:16

А най-големия приятел на коронката са средствата за масова дезинформация, накратко наричани "медии". Тези тлъсти, плужесто-слизести образувания дават мило и драго за добруването и укрепването на коронката и нейните мили господари - рептилите от новия световен ред

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *