; Борисов: COVID-19 мутира и няма общо правило, по което да се действа (Видео) | 24Zdrave.bg

Борисов: COVID-19 мутира и няма общо правило, по което да се действа (Видео)

21 яну 2021, 11:37 5  2236 Новини

„Много тревожни са информациите, които моите колеги споделиха – огромен брой заразени, огромен брой смъртни случаи, претоварена медицинска система, огромни външни дългове и спад на БВП на водещите държави членки в ЕС, заради което след здравната криза във всички случаи ще има и много тежка финансова и икономическа криза“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след края на заседанието на Европейския съвет, проведено чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от правителствената информационна служба. 

„За съжаление вирусът мутира и няма общо правило, по което да се действа“, посочи Борисов и добави, че държавите членки действат съобразно ситуацията. По отношение на България министър-председателят изрази увереност, че е правилен настоящият подход с мобилизация на обществото, с дистанция, с взимане на мерки, като изтъкна, че у нас мерките са изключителни либерални на фона на останалите държави.

Министър-председателят акцентира и върху друга тема, която бе разгледана на Съвета - забавянето на ваксинациите в част от държавите членки. Премиерът Борисов беше категоричен, че ваксинационният план в България се осъществява по най-разумния и балансиран, правилен начин, като включително се гарантира, че получилите първата доза от ваксината граждани, ще получат и втората доза.

До март 2021 година държавите членки на ЕС трябва да определят цели за ваксиниране на минимум 80% от здравните специалисти и социалните работници, както и 70% от възрастното население над 80 години до края на лятото. Към това ще се стремим държавите от ЕС, обяви министър-председателят Бойко Борисов.

„Европейската агенция по лекарства работи за увеличаване на производителния капацитет с компаниите, както и Европейската комисия. Надявам се това, което сме платили - големите количества в следващите месеци да дойдат в България“, добави премиерът Борисов.

„Спешно трябва да се увеличи геномното секвениране – до 5-10% от позитивните резултати от тестове. И тук Европейската комисия може да помага, но и ние имаме този експертен потенциал”, добави още Борисов.

По отношение на единния пазар и свободното движение при надграждане на мерките за овладяване на пандемията премиерът Бойко Борисов, че ние като държава сме готови и с дигитален паспорт, и със сертификат за ваксинация. „Но аз мисля, че това много трудно ще стане, защото по отношение на единния пазар имаме свободно движение на хора. Да, всяка държава членка сигурно ще приложи някакви механизми за допускане на други граждани в своята страна, но към момента не мисля, че ще се вземе такова решение“, посочи още министър-председателят Бойко Борисов.

ЕТИКЕТИ: БОРИСОВ


загадките на новия световен ред
01/21/2021 23:48:59

Предлагат се специализирани щамове за всяка страна, явно. Боко се измъква мазно, но кой е той? Само да го натиснат рептилите и идват задължителните локдауни, карантини, ковид-паспорти, и всичко зловещо следващо след тях. Още се чудя и не мога да си обясня едно - защо рептилите щадят все още България? Може би целта им е да отслабят първо най-силните държави, с идеята че такива като нас после сами ще паднат?

уолъс
01/21/2021 23:59:09

Това и всяко бъдещо правителство трябва да знаят, че очакваме да служат на българските граждани, а не на външни господари... да се изправят смело срещу всеки опит за дискриминация на база на ваксинален статус, ако се наложи да имат и план за напускане на глобалистките структури и отстояване на суверенитета в името на свободата и човешките права... в противен случай ще воюваме с тях и ще ги съдим като предатели

новия световен ред
01/22/2021 00:12:35

Целта на рептилите е да се предизвика нещо като "световна гражданска война" във всички страни на принципа всеки срещу всеки - граждани срещу правителствата си, както и гражданите помежду си. Въпросния досаден вирус бе иделен за целта (независимо колко е изкуствен или естветвен - това по същество не е толова важно). Всичките мерки, маски, локдауни, ваксини и ковид-паспорти не просто подсказват, те крещят какво ни се готви от "световните доброжелатели". В резултат на тази война, ще се отслабят не само отделните хора, но и отделните държави, както и съюзите между тях. В такава обстановка рептилите може да започнат прекрояването на света и налагането на новия световен ред, на практика без никаква гражданска или държавна съпротива по целия свят. затова казвам - организирайте се, съпротивлявайте се, изобличавайте ги - докато още не екъсно

Пешо
01/22/2021 06:49:05

Напротив, има правило как мутира. Мечката скача според тоягата. Ако сложиш маска, остава само вируса, дето може да си минава и заразява с маската. Ако сложиш ваксина, остава само мутанта на вируса, дето не го лови ваксината. И има правилото и то е много просто: Да се измутира вируса до обикновена настинка. Вируса на тези без симптоми и леки случаи се оставя да се разпространява, като не се поставят под карантина. И тогава вируса ще измутира много бързо до състояние на хрема, която като ни изпозарази масово, ще попречи на вируса, предизвикващ пневмония да заразява хората, прекарали хремата. Ще ваксинира. Според Боко и Ангелов не бива да се прави, защото им отнема власт и възможност за вечно извънредно положение. Но хората могат да го направят. Просто лекувайки се сами ако са леки, без да се предават доброволно в лапите и схемите на НОЩ.

До загадките
01/22/2021 06:54:48

Ами имам хипотеза. Защото навремето не сме пратили евреите да ги изтребят. А може би защото са нарекли Боко за шеф и го къткат до изборите.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *