; Прекратиха изпитание на лекарство срещу артрит за COVID-19 | 24Zdrave.bg

Прекратиха изпитание на лекарство срещу артрит за COVID-19

21 яну 2021, 05:48 1  6268 Новини

Изпитание на лекарство срещу артрит с пациенти с тежък COVID-19 беше прекратено от съображения за безопасност, защото не бяха отчетени ползи, съобщи Асошиейтед прес.

Лекарството тоцилизумаб досега не е препоръчвано извън клинични изпитания. Имаше данни, неподкрепени със сериозни доказателства, че то може да помага при COVID-19.

Изследването показа повече смъртни случаи при пациентите, получавали тоцилизумаб. Те са се дължали на проблеми с дишането заради COVID-19 или на органна недостатъчност, предаде БТА.

Лекарството се продава от компанията "Рош" под името Актемра и РоАктемра за ревматоиден артрит и някои други болести. То намалява възпалението, като ограничава протеина интерлевкин-6, който често е в повече при пациентите с COVID-19.

В изпитанията със 129 пациенти в девет болници в Бразилия ползи за получавалите лекарството заедно със стандартно лечение не са отчетени. Две седмици по-късно 11 пациенти, получавали тоцилизумаб са починали, при двама от другата половина.

Резултатите от изследването са публикувани в Бритиш медикъл джърнъл.Биг Фарма помии
01/24/2021 12:39:06

Поредните изкуствени ГМО антитела с множество странични ефекти, които Биг Фарма с еопитва да пробутва и срещу това жалко вирусче. Гнусно!

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *