; "Пфайзер" обеща на ЕС да навакса от следващата седмица с ваксините | 24Zdrave.bg

"Пфайзер" обеща на ЕС да навакса от следващата седмица с ваксините

21 яну 2021, 04:23 2  2860 Новини

Европейската комисия е получила уверение от "Пфайзер", че от следващата седмица ще започне наваксването с доставките на ваксини в ЕС. Това съобщи говорител на комисията на пресконференция, предаде БТА.

Той поясни, че тази седмица производителят е забавил доставките, но от следващата седмица ще работи с пълна мощност. Очаква се ваксините, поръчани до края на първото тримесечие, да бъдат доставени в срок.

По неговите думи това, че е възможно от флаконите с тази ваксина да бъде извличана и шеста доза при определени условия, е добра новина, защото така повече хора ще бъдат имунизирани. Според него добиването на шеста доза не се отразява на подписаните договорни условия за обема и сроковете на доставките.

Говорителят добави, че договорите засягат необходимостта държавите от ЕС, които искат да дарят ваксини, да се допитат до производителя. По неговите думи това се налага, за да се насочват доставките още от завода към страната, получател на дарението.

Той потвърди, че поверителните договори предвиждат условия, в които се носи отговорност за нанесени щети от поставянето на ваксина и тези условия са според общото европейско законодателство за отговорността на производителя. По неговите думи може да се очаква, че във второто тримесечие на годината "Пфайзер" ще увеличи допълнително производството на ваксини.

ЕТИКЕТИ: ПФАЙЗЕР


долу ваксините срещу короната
01/21/2021 20:00:35

Ха дано не навакса, а да и се развалят заводите, дано...

Иван
01/21/2021 22:51:03

Явно солта е свършила защото имаше много снеговалежи и са имали трудности да изработят толкоз много физиологичен разтвор за убиване на народи, разделяйки ги на ваксинирани и не ваксинирани. Нищо, ще наваксат. След това ще кажат че не е ефективна ваксината

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *