; Щамът на COVID-19 от Южна Африка заобикаля антителата от лечение с плазма | 24Zdrave.bg

Щамът на COVID-19 от Южна Африка заобикаля антителата от лечение с плазма

21 яну 2021, 03:43 2  2360 Новини

Новооткритият в Южна Африка щам на коронавируса може да заобикаля антителата, развити при лечение с кръвна плазма от оздравели пациенти, и може да намали ефекта на ваксините, съобщиха учени в сряда, предаде „Ройтерс“.

Изследователите се надпреварват да разберат дали разпространяваните към момента по целия свят ваксини са ефективни срещу щама, с наименование 501Y.V2, идентифициран от южноафриканските експерти по геномика в края на миналата година.

„Щамът избягва ефекта от три класа моноклонални антитела“, пише екип от учени от три южноафрикански университета, работещи с Националния институт по заразни болести (NICD).

„501Y.V2 също така заобикаля неутрализиращите антитела, развити чрез преливането на кръвна плазма“, пишат още учените, като добавят, че заключенията им „подчертават опасността от реинфекция и предричат намалена ефективност на настоящите ваксини”.

Щамът от Южна Африка е с 50% по-заразен , казаха изследователи тази седмица.

Той вече се е разпространил в поне 20 държави, след като е бе открит и докладван на Световната здравна организация в края на декември.

Превод и редакция: Винсент Тановскиуолъс
01/21/2021 09:18:49

Отличен (неизненадващ) повод за нова солидна доза от "новото нормално" - локдауни, рестрикции, дистанции, маскаради, ваксинки (новички, за това щамче, отгоре на предишните)... има ли още някой будала да се надява, че това ще свърши? Ще свърши само ако излезем масово и сложим край на безумието с което се опитват да ни привикнат... в противен случай ще има още, и още, и още от същото, че и по-лошо, и към 2030 (така е планирано) оцелелите ще са част от Новия Световен Ред. Подробности на сайта на WEF (The Great Reset) и UN - Agenda 2030

долу новия световен ред
01/21/2021 12:51:11

Колко нагло от страна на рептилите. Та вируса приключи, а те ни готвят "нов щам". Явно са недоволни от представянето и краткотрайността на предните щамове. И понеже още не са готови със следващите етапи от изграждането на Новия световен ред (планирани най-късно след есента), отчяно се опитват да намерят "поводи" за неспирните мерки и локдауни. Хора, съпротивлявайте се !!!

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *