; След ваксинация срещу COVID-19 трябва да се следи нивото на витамин D | 24Zdrave.bg

След ваксинация срещу COVID-19 трябва да се следи нивото на витамин D

19 яну 2021, 03:54 2  2740 Новини

Хората, които са преминали през ваксинация срещу COVID-19, трябва да обърнат внимание на това достатъчно ли е нивото им на витамин D и в случай на необходимост, да компенсират неговия дефицит, предаде ТАСС.

Агенцията цитира думите на главния нещатен диетолог на руското здравно ведомство Виктор Тутелян. Той е научен ръководител на Федералния изследователски център за хранене и биотехнологии, предава БТА.

"След имунизацията е необходимо да се обърне внимание на витамините и най-вече на витамин D, който е необходим за изпълнението на редица функции на организма. Именно при коронавируса се наблюдава сред мнозина дефицит на витамин D и други мастноразтворими витамини", заяви специалистът.

Тутелян добави, че е нужно да се консумират продукти с повишено съдържание на белтъчини. "Защо се прилага ваксината? За стимулиране изработването на специфични антитела. А антителата са белтъчни структури. Оттук идва и повишената необходимост от белтъци, които се съдържат в месото, рибата, яйцата и др. Тяхното съдържание трябва да се повиши в дневното меню на ваксинираните", поясни Тутелян.уолъс
01/19/2021 16:32:56

Разногласия. Тутелян и вегани (спорят) Тутелян (властно) - Щом сте сглупили да се боднете, ще трябва да наблегнете на мръвките, яйцата, рибката и други такива... Вегани (погнусени) - Бе ти луд ли си, как тъй ще се мърсим с таквиз гадории… Тутелян (ехидно) - Ше се мърсите, я, къде ще ходите, инак скоро-скоро ще се гътнете... Вегани (твърдо) - По - добре мъртви, нежели месоядни! Избираме смъртта! Тутелян (отвратен) - Кви сте такива фанатици бре, мозък нямате грам, науката пренебрегвате, диетологията също, чакай, обърках се, тя наука ли е, не е ли?... аз учен ли съм?...дявол знае... Вегани (провиждат истината) - Бе ти кво заваляш думите, май не си луд, а просто пиян... сега разбираме защо си "нещатен", че кой би взел на щат пиянде?

СС коцлагер Коронен Ковид
01/19/2021 17:23:54

След ваксинация трябва да се следи дали изобщо опитните мишки са живи. Биг Фарма си направи световно клинично изпитание (на неизвестно какво, но наречено ваксина) в Световния Концлагер, наречен Коронен Ковид, при наличие на неограничен брой безплатни лагеристи.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *