; Борисов: Заложили сме на определена фирма за ваксини? Спекулации, договорите ги сключва ЕК | 24Zdrave.bg

Борисов: Заложили сме на определена фирма за ваксини? Спекулации, договорите ги сключва ЕК

19 яну 2021, 02:35 3  3112 Новини

"Спекулациите в публичното пространство за това, че сме избрали или заложили на определена фирма за ваксини, категорично не отговарят на истината. Сключените договори за доставката на ваксините са между Европейската комисия и производителите. На всеки български гражданин ще му бъде поставена тази ваксина, която той пожелае. В следващите две седмици очакваме по-големи количества дози."

Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук. Така той опроверга появилите се твърдения на определени протестъри по телевизиите и във фейсбук, че България е поръчала най-много ваксини на Астра Зенека, защото неин шеф в България е Зоя Паунова, майка на евродепутатката от ГЕРБ Ева Паунова - Майдел.

4,5 млн. ваксини ще получи от Астра Зенека България, но договорите с фирмите се сключват наистина от Еврокомисията и оттам даже предупредиха държавите-членки да не се и опиават да преговарят сами.уолъс
01/19/2021 15:16:15

"Астра Зенека" ще са масовката, евтинджоса… напоследък много - много не се говори за проблемите, които имаха с проектоваксината си, май все пак не са се разбрали с руснаците да правят "комбо" и изглежда ще тровят народите с тяхното си (Оксфордско) недоразумение... варианта първо половинка доза, после цяла пробутваха за по-ефективен от цяла/цяла … ще видим... абе най-читавия вариант е първо хич, после - никак:)

новия световен ред
01/19/2021 17:19:41

A за тези които не искат никоя от прехвалените "доброволни" ваксини - ковид паспорти и все повече рестрикции (особено в пътуванията и особено при посещения в чужбина). Край на свободата на пътуване, работа и прочие прокламирани благинки в ЕС. А още по-трудно пък ще е пътуването извън ЕС. Ако само с това се разминем - пак добре. Но не ми се варва да спрат.

Абе
01/19/2021 22:51:33

Е защо Боко не каже че няма да има расова дискриминация на ваксинирани и неваксинирани? Защото именно за това става дума: за расова дискриминация. Дискриминация по биологичен признак.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *