; В-имунните клетки осигуряват до 6 месеца защита на прекаралите COVID-19 | 24Zdrave.bg

В-имунните клетки осигуряват до 6 месеца защита на прекаралите COVID-19

19 яну 2021, 11:11 2  1612 Новини

Имунитетът срещу Ковид-19 може да трае шест месеца благодарение на паметта на имунните В-клетки, която пази информация как да защитава срещу вирусите, включително и срещу новия коронавирус, съобщиха АФП и в."Дейли мейл".

Откритието е на учени от университета "Рокфелер" в Ню Йорк, САЩ, предава БТА.

"Тези резултати сочат, че хората, които са били заразени с вируса SARS-CoV-2, могат да развият бърз и ефикасен имунен отговор в случай на повторна среща с вируса", отбелязва сп."Нейчър", което публикува резултатите от изследването.

Авторите му от университета "Рокфелер" са изследвали 87 души, които са били заразени с новия коронавирус. Те установили, че В-клетките по-трудно могат да бъдат "излъгани" от вариациите в протеина в "шипа" на вируса като тази, открита във Великобритания и РЮА, благодарение на които през последните месеци случаите на заразени по света бързо се увеличават.

С течение на времето нивото на антителата срещу вируса в организма постепенно намалява, но броят на В-лимфоцитите остава постоянен и при нова среща с вируса инициира създаването на антитела, открили учените.уолъс
01/19/2021 12:04:17

Тук измамата е в продължителността - установили са, че 6 месеца след преболедуването клетъчния имунитет е налице (дотук добре) това обаче НЕ означава, че на седмия месец ще е изчезнал - напротив, този тип имунитет е ДЪЛГОТРАЕН, това не се вписва във фарманаратива и хоп, вместо, да речем, "минимум 6 месеца" се пише "до 6 месеца"... Не че е изненада, фармафията открай време така будалка невежите тълпи - с измами и семантични фокусчета

рептила Рокфелер и вечните му лъжи
01/19/2021 17:38:34

Нагли лъжи. Имунната система има дълготраен (дългогодишен) хуморален и Т-клетъчен имунитет, и това е учебникарска истина за всеки имунолог. Така че да се твърди за кратък имунитет, и то за вирус който е един от най-бавно мутиращите, е нагла антинаучна лъжа. Което пък не е учудващо, щом източника на "откритието" е "университета Рокфелер"

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *