; Спрей с руската ваксина показа безопасност и имунен отговор | 24Zdrave.bg

Спрей с руската ваксина показа безопасност и имунен отговор

19 яну 2021, 09:13 4  3784 Новини

Ваксината срещу новия коронавирус която се разработва от Научно-изследователския институт по грипа в Санкт Петербург е показала безопасност и изработване на антитела в доклиничните изследвания, съобщи ТАСС.

"В научно-изследователския институт по грипа към министерството на здравеопазването на Русия продължават доклиничните изпитания на нова ваксина срещу COVID-19. До момента са получени добри резултати за нейната безопасност и имуногенна активност", съобщиха от института.

По-рано от института съобщиха за ТАСС, че техни учени разработват ваксина срещу COVID-19 въз основа на противогрипна ваксина.

Отслабена версия но новия коронавирус се използва като вектор за доставка на протеини на коронавируса и имунният отговор трябва да даде защита срещу заболяването. Планира се ваксината да се приема във вид на капки или спрей за нос. Очаква се доклиничните изследвания да приключат до месец май тази година, допълни БТА.



и те като другите
01/19/2021 09:21:11

Тук поне подхода в разработката е класически, не са намесени РНК. Но това не отменя задължението за дългогодишни изпитания, което и те няма да направят. Голям зор има по цял свят да се бодем, възможно по-скоро

Rado
01/19/2021 13:44:46

Руснака не може да съществува без да лъже и са за съжаление тия, които му вярват. Само един факт. От 9 месеца тръбят ,че изнасят в цял свят ваксина/Бразилия,Сърбия и т.н. и т. н. / и изведнъж само преди седмица обявиха ,че първата изнесена извън Русия е за Беларус, вероятно заедно с руските войски в тази нещастна " БРАТСКА" страна.

уолъс
01/19/2021 14:05:13

Айде редакторчето да обясни (невъзможно е, но все пак) следния цитат (или по-точно как се е стигнало до него): "Отслабена версия на новия коронавирус се използва като вектор за доставка на протеини на коронавируса"!?! Чудесата на науката край нямат, а? Или на превода?:)

Пешо
01/19/2021 23:43:32

С такова нещо Ангелов може да иде и да прегърне баща си. Даже и да няма пълна имунизация. С пърцуцата дето си я би най много да го зарази ако е без противогаз. Изобщо без такъв ваксиращ компоненр, който ще премахне възможността ваксиниран да заразява, не бива да се започва ваксиниране. Между другото има и френски и испански варианти.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *