; Ваксинацията на учителите се отлага | 24Zdrave.bg

Ваксинацията на учителите се отлага

18 яну 2021, 08:55 5  11780 Новини

Над 30% от учителите в Бургаско искат  да се ваксинират, близо 40% са желаещите  в старческите домове, каза здравният министър Костадин Ангелов. Според него е създадена организация за ваксинирането им. Но то най-вероятно няма да започне тази седмица, както е било планирано. Ще отложи заради намалената  доставка на ваксини.

Ангелов определи като изключително добра организацията в 6-и регион за ваксинация и благодари на директора на РЗИ д-р Георги Паздеров. Той обхваща Бургаска, Сливенска и Ямболска област.

Според министъра процентът на желаещите да се ваксинират в трите области е по-голям от средния за страната, а Бургаска област е сред първенците. Според Паздеров първо трябва да приключи ваксинацията на медиците на първа линия. Ако има достатъчно ваксини, може да почне успоредно ваксиниране на учители тази или следващата седмица. 

 В някои области учителите ще се ваксинират в РЗИ, другаде мобилни екипи ще ходят на място. В домовете за старци ваксинирането ще е от мобилни екипи, каза Ангелов. 

Той добави, чебил цитиран неправилно от медии по въпроса обсъжда ли се отваряне на заведенията. "Ковид пренаради нашите приоритети и приоритетите пред нас са здравеопазването, образованието и спортът. След тях са всички останали, в това число заведения и хотели. Нека няма сърдити, не е време за емоции, а за разум. Има над 2 милиона загинали в целия свят", призова Ангелов.никога "ваксини" срещу ковид!
01/18/2021 21:45:05

Отлага ли се, или учителите отказват?

Пешо
01/19/2021 00:39:26

Единствената мярка, която спира заразата е спирането на училищата. Спорта е второстепенен като преносител на заразата. Здравеопазването, ако се прави без да има много чакащи пред кабинетите не е опасно. Само че слушайки господарите си първото, което се пуска е образованието. И като се повишат случаите първото затворено ще е здравеопазването може би. Което разбира се не може да компенсира образованието. Абе... Пускате здравеопазването и вижте след седмица. Пускате и в определени области спорт и фитнеси. И мерете. И тогава пускате образованието, без защитни мерки, защото именно това е разликата между малки и големи ученици, което прави големите по-опасни. Пускайте, но малко по малко, защото се спря при 40% заразени деца, а за да има спираш ефект трябваше да са 50%. Е може да направите и серологични тестове, а не антигенни на учители и ученици може пък да имат ниво на резистентност.

Пешо
01/19/2021 00:44:21

И според мен първото, което трябва да махнат е фашистката мярка за 15 човека. Няма никакъв смисъл при това ниво на заразените. Вероятността при 50 случайно избрани да има заразен е под половин н процент.

жжж
01/20/2021 20:17:04

Вземете руска жаксина.Американската Неустоики няма ли.Веднага склю4ете договор за руска

ковида свърши
01/20/2021 20:59:01

Пешо, според мен вируса вече отмина. Сухата трева изгоря, тук там и да припалва, големия пик свърши през ноември-декемри. Тогава беше и единствения пик на смъртността в България (има го на сайта на НСИ за умиранията в България). И добре че така стана, благодарение на полуспазването на и без това сравнително меките мерки. Всички останали приливи-отливи в мерките, както и измислените пикове, плата, спадове и т.н. от математици-врачки, си бяха чиста проба лъжи и манипулации. Колкото по-твърди са мерките, и населението по-самоотвержено ги спазва (вижда се ясно в кои страни е това), толкова повече мрат и развъждат резистентни щамове. И в крайна сметка изкуствено удължават епидемията.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *