; Български термометър хваща COVID-19 преди да се появят симптомите | 24Zdrave.bg

Български термометър хваща COVID-19 преди да се появят симптомите

17 яну 2021, 11:44 5  11600 Новини

Фин термометър, адаптиран да се използва за проследяване на ковид инфекция може да се превърне в незаменим помощник при лечението на болни и пациенти със съмнение за вируса. Той е създаден под ръководството на алерголога проф. Тодор Попов от болница "Св. Иван Рилски" в София в сътрудничество с Инфекциозната болница в София.

Прототипът на този термометър съществува още преди 20 години. Професорът е започнал да развива идеята си в китайски термос, разказа той в Нова тв, в предаването "Събуди се". Той притежава патента, но термометърът не се произвежда у нас, а само в азиатски страни. Застрахователни компании го ползват активно при подписване на полици.

Този "термометър за дишане" измерва температурата на издишания въздух. Тя е различна от температурата, която можем да измерим на челото, ухото или подмишниците и отразява влиянието на този дълъг дихателен път, който въздухът трябва да премине, за да излезе от белите дробове. "С този термометър за бял дроб ние хващаме възпаление, което е начално и е ограничено в дихателните пътища", обясни проф. Попов.

Известно е, че коронавирусът има специален афинитет към тъканите, свързани с белия дроб и дихателните пътища. Той тръгва от гърлото и продължава към трахея, бронхи и всички структури на беля дроб. Когато се появи начално възпаление, лигавицата набъбва, възпалява се и става по-топла. Същото нещо се случва в белия дроб. Когато започне инфекция,това възпаление, тази температура се подава на въздуха, който минава през дихателните пътища.

"С финия термометър можем да хванем нюанси по точен начин и по температурата на издишания въздух да правим заключения какво става в белия дроб", каза проф. Попов.

Знаем, че възпалението при коронавирус започва преди още да се разпространи в цялото тяло.

С финия термометър може да се хване това възпаление като се измери температурата на издишания въздух. Възпалението може да се хване преди да са се позитивирали другите останали тестове - PCR, кръвни тестове.

Температурата тръгва нагоре преди да се появят клиничните симптоми - при грипа е от 24 до 48 часа. Предполага се, че това може да бъде и при ковид инфекцията.ковид-тъпотии безкрай
01/17/2021 12:05:06

Как не ви е срам да пробутвате тия безсмислени глупости с псевдо-изобретения, които видите ли, хващали именно ковида, като мерели точно температурата. На всичкото отгоре, този термометър се приозвежда масово в Китай, и ако толкова ви е зор, ще го купите за жълти стотинки оттам. Тази статия е като вица за комютрите и компотите, дето социалистическа България търгувала. Отделно диагностичната му стойност е 0 - та този термометър не е специфичен към ковид по никакъв начин! Повишението на белодробната температура може да се дължи на огромен спектър от инфекции, също и на белодробни туморни образувания

Пешо
01/17/2021 17:38:52

Само по пулса и честотата на дишането може да се хване начална пневмония и възпаление на белия дроб около 36 часа преди положителен PCR. В Норвегия го използват, защото там всеки пенсионер му дават гривна с пулсомер, която мери и кръвно, като предпазна мярка за сърдечно съдови заболявания. Предполагам че с термометъра е подобно. Вероятно ако се комбинират ще може да се достигне до 72 часа. Повече не може да се иска, защото 108 часа можв да са преди инфектирането. Но разбира се ковид не хваща. Хваща каквото и да е начално възпаление на белия дроб. Хрема, възпаление от смяна на височината и температурата на въздуха дори.

D-r Dimitrov
01/17/2021 17:57:47

KAKVO HVASHTA NE RAZBRAHME,KURA(PENISA) NA COVID-19 LI ?

уолъс
01/17/2021 20:49:54

Интересен детайл е че застрахователи "го ползват активно при подписване на полици"... застрахователите винаги са нащрек да не се наложи да плащат, предвиждат добре рисковете... я се опитайте да се застраховате за увреждане от ваксина - не знам за тук, но на Запад не става, не щат да поемат този риск, ЗНАЯТ колко са "безопасни и ефективни" ваксините

вакси-анална машина за НОЩ
01/18/2021 00:25:27

Като е толкова надарен, що не изобрети специално и единствено за НОЩ нещо наистина модерно и по поръчка - грайферогъзогъделичкач с автоматичен авто-инжектор на 100 ваксини от всички видове. Със специални дебели и дълги игли. Индивидуално гравирани за всеки член на НОЩ, плюс луксозна книжка с упътване и по 1 милион дози ваксинки като подарък от фирмата за лоялни и богати клиенти. И благодарност от народа!

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *