; Проф. Илко Гетов: Боледувалите имат имунитет от 3 до 5 месеца | 24Zdrave.bg

Проф. Илко Гетов: Боледувалите имат имунитет от 3 до 5 месеца

17 яну 2021, 11:41 4  2488 Новини

Ваксините пазят поне 6 месеца

Преболедувалите имат имунитет средно от 3 до 5 месеца. Ваксините на Пфайзер и на Модерна защитават със сигурност за поне 6 месеца. Няма учен, който да може да каже дали ще трябва всяка година да се ваксинираме или трябва да го правим на всеки 6 месеца.

Появяват се съмнения, че при тези срокове догодина по същото време може да се окажем в сходна ситуация. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Илко Гетов, който е член на Европейската агенция за лекарствата.

По думите му двете ваксини на Пфайзер и на Модерна не се различават кой знае колко. "Едната е с по-лесни условия на съхранения и е с 10 дози, а другата е с 6 дози и се съхранява на изключително ниски температури. Има разлика в концентрацията и метода на разреждане.

Ваксината на Модерна се съхранява по-дълго - 7 месеца и в обикновен хладилник.

Страничните реакции са характерни като при всяка ваксина. Наблюдава се болка в мястото на убождането, както и главоболие", каза още той, но главоболието е знак, че ваксината започва да действа.

Той обясни и защо лицата с филъри трябва да изберат друга ваксина, а не тази на Модерна - имало е преходна реакция с увисване и подуване на лицето. "Няма опасност да се развали козметичната интервенция", каза още той. 

Коментира и опасенията, че ваксините за изпитвани върху мъже. Затова има опасения  да предизвикат стерилитет. "Няма такава опасност", категоричен бе той.

Ваксините пазят и от новите щамове на вируса.

Засега руската ваксина, която в трети етап на изпитания, макар да се прилага, няма шанс да се внесе у нас, защото не е подадена информация в Европейската комисия и липсва одобрение.не на ковид ваксините
01/17/2021 12:12:03

Ачик ачик си го казва - не знаем кво става след повече от 5 месеца, дотогава с малко късмет повечето сте живи и здрави, ама за после - хич не гарантираме. Нещо което си го знаем и без да ни просвети хабилитирано лице, по простата причина че ваксините са измислени толкова скоро, че е очеизвадно че не са минали обичайните клинични дългосрочни тестове. И всички боцкащи се са опитни свинчета. Честито!

уолъс
01/17/2021 12:38:00

Куп лъжи и спекулации (базирани на фалшивата предпоставка че имунитет = антитела) целящи предиктивно програмиране - да свикваме с идеята, че ваксинирането ще е ВЕЧНО и ЧЕСТО (два пъти годишно)... и че ("дали ще ТРЯБВА") зависи от волята на някакъв всемогъщ регулатор, а естествения имунитет се представя (отвратителна лъжа) като по-калпав от ваксиналното недоносче... на практика се отрича - ще се разчита САМО на ваксини... Фармапропаганда на макс... съд, затвор?

Пешо
01/18/2021 13:11:15

Ваксините Пфайзер защитават само срещу варианта от Юхан. Само за него са пробвани. Всъщност не защитават нито един ден, тъй като ваксинираните могат да се инфектират и пренасят заразата чрез лигавиците на носа и синусите инфектирайки. Изобщо не са пробвани дали защитават бронхите. А ваксината в кръвтта не защитава лигавиците. Да не говорим че няма да защитят 6 месеца, ами само до появяване на мутант, който не го хваща ваксината. След като вируса може да е в носа на ваксинираните и именно ваксинираните са най-изложените на вируса, в постоянен контакс с него, е въпрос на седмици да се появи мутант, който ваксина не го хваща. А виж след 5 месеца ... Ами не знаем какво става. Добре че само 1/3 от лекарите участват в експеримента.

Пешо
01/18/2021 13:21:55

Между другото апликация в ESA за Спутник е внесена през август. Само дето не е разглеждана, тъй като не е спешна. Но спутник страда от същите дефекти като Оксфорд. По-изпробвана е от Пфайзер за дългосрочни странични ефекти. Но е със всички недостатъци на останалите евтини ваксини. Така че по-добре да се изчака истинска а не частична ваксина. Апликация за китайската ваксина е подадена. Но май и нея е слагат с най-нисък приоритет, макар че е истинска пълноценна ваксина. Е малко трудно се произвежда в милиони дози и само на няколко места в Китай. Абе май е по-лесно да го прекараме.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *