; Кoи храни могат да предпазят от COVID-19? | 24Zdrave.bg

Кoи храни могат да предпазят от COVID-19?

10 дек 2020, 05:08 3  20284 Домашен лекар

Британският лекар Гита Мейкър-Кларк предложи да се ядат няколко храни, които могат да подобрят защитните сили на организма.

Тя подчерта, че имунната система се нуждае от комплекс от витамини и минерали - A, C, D, E, B6 и B12, фолиева киселина, цинк, желязо, мед и селен.

Така зелените зеленчуци, морковите и пъпешът ще запълнят нуждите на организма от витамин А, съобщава Daily Express. Тиквата и сладките картофи имат същите свойства.

Достатъчно количество витамин Е, от което тялото се нуждае, се съдържа в ядките, спанака и слънчогледовото олио. За да попълните запасите от витамин С, лекарят препоръчва да се ядат броколи, чушки, брюкселско зеле и цитрусови плодове.

Според експерта запасите от витамин D трябва да се попълват от октомври до март. Като се има предвид, че този витамин се съдържа в малко количество храни, лекарят препоръчва да не се пренебрегват добрите стари хранителни добавки.

Ще припомним, че през ноември германски учени от Института по молекулярна вирусология на Медицинския център към Университета в Улм съобщиха, че сокът от арония помага да се потиснат до 97% от вируса SARS-CoV-2.

Сокът от нар и зеленият чай също показаха своята ефективност в това.правоверен ковидиот
01/04/2021 00:57:33

Храни да предпазват?? Луди ли сте. Само мерки, локдауни и ваксини по 3 пъти на ден за всички, доживотно - това е истинското предпазване

Радка
01/29/2021 14:21:48

150 Храни, Билки, Съединиения и информация wizio.eu/med/corona/

Маг
01/29/2021 23:18:17

Много ви е жалка информацията @ корона вирус ето ви "жокер": Според експерти, женският полов хормон естроген е в състояние да блокира ACE2 рецептора, използван от коронавируса, за да влезе в тялото. А мъжкият хормон Androgen (Андроген), както е отбелязано в изследването, напротив, повишава способността на вируса да инфектира клетките... за Antiandrogen: Мента, Женско биле, Зелен чай...

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *