; Проф. Балтов: Мерките са начинът да се спасим, докато дойде ваксината | 24Zdrave.bg

Проф. Балтов: Мерките са начинът да се спасим, докато дойде ваксината

28 ное 2020, 11:51 2  3604 Новини

От днес България е в триседмичен частичен локдаун в опит да овладеем броя на заразените у нас и да намалим натиска над болничната система. Именно това коментира пред NOVA директорът на най-голямата болница за спешна медицина у нас - „Пирогов“. С професор Асен Балтов разговаря Диана Найденова.

„Не бих казал, че сме закъснели с мерките. Самата процедура изисква време и знаете, че това трябва да премине през всички ресорни министри, за да се отчетат загубите. Благодарни сме на министър-председателя, че това, което искахме, беше прието”, посочи проф. Балтов.

Според директора на „Пирогов” здравната система има нужда от въздух. Той очаква случаите на новозаразени да намалеят в следващите десет дни.

„Трябва да се види, че когато се спазват мерките, това дава добро отражение. Това е начинът да се спасим, докато дойде ваксината”, категоричен беше проф. Балтов.уолъс
11/28/2020 21:00:52

"Това е начинът да се спасим, докато дойде ваксината"... Истински важният въпрос е как да се спасим ОТ "ваксината"... който вярва че няма да опитат всякакви принуди и тактики на сплашване за да ни пробутат токсичните инжекции е безпочвен оптимист... очакват ни тежки времена

Пешо
11/30/2020 08:17:41

Мерките са само начин за селекциониране на вирусни щамове, способни да ги преодолеят. И са политически тормоз на лекарите върху населението. Нищо повече. А самата ваксина, след като ще се ваксинира над половин година, не е нищо повече от мярка, която вируса ще намери начин да заобиколи.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *