; Вирусното натоварване на COVID-19 расте вследствие на генетична мутация | 24Zdrave.bg

Вирусното натоварване на COVID-19 расте вследствие на генетична мутация

24 сеп 2020, 12:58 1  22892 Новини

Американски учени установиха, че вирусното натоварване на COVID-19 значително се увеличава в резултат на генетичната мутация DG14G, се съобщава в електронната научна библиотека medRxiv.

Специалисти от методистката болница в гр. Хюстън, щата Тексас, изучили над 5 хиляди щама на коронавируса. Те стигнали до извода, че разпространението на вируса в Хюстън е протекло на две вълни. Едната от тях е преминала през пролетта, а втората - през лятото на тази година. Изследванията са започнали още през март 2020 г.

При 99 процента от пациентите, заразени в рамките на втората вълна от разпространението на коронавируса, била открита негова мутация, получила кодово название DG14G. Учените отчитат, че при нея се наблюдава значително увеличение на вирусното натоварване на COVID-19. Това означава, че се увеличава количеството на частиците на вируса, попадащи в човешкия организъм при заразяване.

Американските учени изтъкват, че вирусното натоварване повишава скоростта на разпространение на патогена.Спрете с лъжите
09/26/2020 22:15:48

Увеличава скоростта на умиране на мозъчните ви клетки, педерасти! Не спряхте да заливате с вашите лайна хората.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *