; Пет болници получиха коли Volvo от "Мото-Пфое" | 24Zdrave.bg

Пет болници получиха коли Volvo от "Мото-Пфое"

7 апр 2020, 03:27  6928 Новини

Шведската автомобилна марка Volvo и официалният вносител за България - "Мото-Пфое", се отзоваха с безвъзмездна помощ за едни от най-натоварените болници в страната. ВМА и Александровска болница в столицата, както и УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна, УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив и УМБАЛ Бургас получиха Volvo автомобили навръх международния ден на здравето и празника на здравните работници, 7 април. С този жест "Мото-Пфое" и Volvo изказват признателност към труда на лекарите и съпричастност към тяхната отдаденост в борбата с пандемията.

„Бих искала да споделя от името на целия екип на "Мото-Пфое" своето щастие и гордост, че имаме възможността да помогнем в трудната ситуация, в която всички ние се намираме. Сега, повече от всякога, трябва да бъдем заедно, макар и на дистанция, да се подкрепяме и да се погрижим за нашето здраве и безопасност и това на всички около нас. Затова решихме да се включим и да помогнем с каквото можем, а именно - предоставяйки автомобили от може би най-безопасния бранд Volvo”, сподели при Людмила Савева, мениджър „Ключови клиенти“ към "Мото-Пфое", при предаването на автомобила във ВМА.


Volvo автомобилите бяха предадени официално на ръководството на болниците, спазвайки всички препоръки за физическа дистанция между участниците. Те ще бъдат на разположение денонощно в продължение на един месец и ще се използват за превоз на лекари и медицински персонал, по преценка на самите болници.


„Искам да споделя, че се наблюдава изключителна мобилизация на всички, които искат и могат да помогнат. Днес имаме щастието да получим подкрепа и от Volvo и "Мото-Пфое". Изключително сме им благодарни за безвъзмездно предоставените автомобили, които са наистина страхотни.“, сподели ген. Мутафчийски по време на приемането на ключовете.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *