; Владимир Каролев е задържан за нарушаване на карантината | 24Zdrave.bg

Владимир Каролев е задържан за нарушаване на карантината

24 мар 2020, 08:46 3  30680 Новини

Владимир Каролев е задържан за 24 часа по закона за МВР за нарушаване на карантината, съобщиха източници от благоевградската полиция. Бившият политик цял ден вчера се хвалеше в социалните мрежи, че е преминал блокадата на Банско и ходил в Разлог, а после е бил в София.

Потърсихме мнението на главния прокурор Иван Гешев, който лаконично заяви: "Подходът на прокуратурата е един и същ към всички, които нарушават закона, независимо дали става дума за жител на циганската махала или за г-н Каролев. Само така ще опровергаем мнението на хората, че правилата и санкциите са само за бедните. В тази пандемия публичните личности трябва да дават пример. Добър пример."

Самият Каролев преди малко потвърди за задържането си във фейсбук:

"Няма шега. Политическата простотия реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили. И все пак Картаген трябва да падне!"Мария
03/25/2020 10:56:17

"Политическа простотия" и "полицейска простотия" срещу чувството за безнаказаност на този бъбрив и мислещ се за много умен човек.

vg
03/25/2020 11:54:28

Трябва да му се наложи и много сериозна глоба включваща както наказанието за конкретното провинение, така и за хулиганско държание и ообида на държавна институция при изпълнение на сллужебните си задалжения в условията на извънредно положение примерно около 2000 лв.

Бай Ганю
03/25/2020 15:14:59

В ареста го очаква Бай Ангал. С 3 дози дневно за облекчаване на дискомфорта в гърлото и други дискретни отвори.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *