Единият грип е много опасен за деца

27 яну 2020, 04:56 3  15224 Новини

Грипът Н3N2 “Канзас” - единият от върлуващите у нас, е много тежък за деца до 7 г. Бързо вдигат към 40 градуса и температурата им не спада с антипиретици.

Причината е, че този грип се явява нов за малките деца. А възрастните имат някаква имунна реакция от предни години и го карат по-леко.

Майките изпадат в паника, настояват за лекарства,  личните лекари започват да лекуват “пневмония” с антибиотици, които не вършат работа.

Тук съветът е да се набляга на профилактиката: избягване на контакти, дълго миене не ръцете (т. нар. хирургическо миене) и поемане на много течности. Маската също помага, но тя трябва да се сменя на всеки час.

Ако ваш близък се зарази и има тежки симптоми, да иде в голяма болница, която има реанимация или инфекциозно отделение. Защото тежкият грип има алгоритъм на лечение и там би трябвало да го владеят. Вкъщи е невъзможно той да се приложи. Място за паника няма - при повечето хора този грип минава сам. Просто си стойте вкъщи, за да не разнасяте зараза, пийте течности и лежете.

Пийте и витамини от групата В срещу болките от невропатията заради отделяните от вирусите токсини. Но лекарствата - сиропи, капки за нос, имуностимулатори, антипиретици, нестероидни средства, антибиотици, са безсмислени.

А в болница ще ви подават и кислород и ще ви вливат разни неща.

Това, което наричат пневмония, не е класическата бактериална пневмония. При него вирусният грип отслабва имунитета и дава поле на бактериите. Той се загнездва в белодробния паренхим, подува го и причинява силна имунна реакция. Затова картината е драматична.

Другият грип в България - пандемичният “Калифорния” (свински), е по-опасен и по-прилепчив но не хвърля родителите в паника.

Ваканции в 10 области, в София - до 5.II.

Грипът бързо вкарва България в епидемия. В 10 области тя вече е обявена - София, Търново, Монтана, Бургас, Кърджали, Хасково и отчасти в Благоевградско (Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово), в Ловешко (Луковит), в Габровско (Севлиево, Трявна и Дряново), в Кюстендилско (Дупница и Сапарева баня).

Очаква се днес след седмичните данни за болните грипът да “разпусне” във ваканция в още градове. Условието е да има 30% отсъствия по болест.

Ваканцията е най-дълга в столицата - от 27 януари до 5 февруари. Спират да учат във всички 273 училища. Най-много болни има сред учениците до 8-и клас.

Симптомите повалят внезапно.

Не всеки заразен с грип се разболява. Но когато се случи, симптомите се проявяват изведнъж. Това е разликата с настинките, които се развиват постепенно. Треската е много характерна - температурата скача над 38 градуса, при децата и повече. Появява се суха кашлица, болки в гърлото, мускулите и ставите, главоболие и много силно неразположение.

В неусложнени случаи всичко минава за 5-7 дни. Но при някои има риск за пневмония и енцефалит. Може да са причинени директно от грипния вирус или от добавени бактериални инфекции.

ЕТИКЕТИ: ГРИП


Ирина
01/28/2020 14:14:25

"... антибиотици са безсмислени." Май не сте на ред? На втория ден след като се почувствах зле, започнах прием на антибиотик и след 3 дни оздравях. Без антибиотик грипът преминава в бронхопневмония, която те поваля и те съсипва седмици наред, а може да завърши и със смърт. Бабешкото лечение с ракийка, хрян и чесън изобщо не върши работа. Разните фалшиви прахчета и близалки - също.Тази докторска теза, че организъмът трябвал да се справи сам е най-голямата глупост. Дори не се сещат, че ако беше вярно - нямаше да има нужда от доктори! И точно заради това лекарско безхаберие, което отрича и ограничава антибиотиците, умират толкова хора от един обикновен грип. Скъсйте си купените дипломи и си ги наврете отзад.

Ирина PS
01/28/2020 14:18:06

Отдавна не ходя на лекар, защото знам от опит, че лекарите са.... безсмислени.

desso
01/28/2020 17:29:17

Не е вярно, че грипът при децата минава от само себе си. трябват си лекарства.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *