; Кълновете от броколи убиват клетките на рака | 24Zdrave.bg

Кълновете от броколи убиват клетките на рака

14 ное 2019, 10:06 3  26776 Новини

Кълнове от броколи убиват клетките на рака и помагат срещу стреса. Те са супер храна, както и бобът, заяви пред бТВ шеф Силвена Роу.

Причината е, че в кълновете имат съставката сулфорофан, която действа на клетъчно ниво. 100 кг броколи се равняват на 100 г кълнове от броколи.

Кълновете се слагат в буркан, който обаче задължително трябва да е с капачка на малки дупчици. Добавя се вода. Сместа се оставя на тъмно 12 часа, след което водата се сменя. След 24 часа водата се изцежда и те покълват. По този начин се консумират. Кълновете от броколи могат да се слагат във всичко – в салати, в гозби, както и да се прави смути с тях.

„Сократ е казал, че храната е истинското лекарство и трябва да ядем правилно. Ако ядем боклуци, ние ще сме като едно боклукчийско кошче. Ако ядем хубава храна, ще светим и ще имаме енергия”, допълни гостенката в студиото.

"Искам биологичната ми възраст да намалява. Веднъж в годината правя тестове и се оказва, че моята биологична възраст е 36 г. - сподели Силвена Роу. - Аз обаче правя много неща, за да го постигна. Био хакването е практика, която създава възможност да се самоусъвършенстваш от биологична и химична гледна точка”, обясни още тя.

Освен храната, сънят също е елемент на био хакването. Трябва да се спи около 8 часа. Важно е и да се спортува.

В България Роу пристигна от Дубай за снимките на новия сезон на MasterChef.

Привърженик е на био хакинга и обясни, че става въпрос за „хакване” на физиологията.

„Миналата година се случи една кулинарна революция. Има жажда за вкусна храна, която ти дава виталност. Трябва да продължим това”, каза тя.

Шеф Роу каза още, че човешкият организъм няма нужда от захар и я сравни с наркотик. Посъветва да я избягваме, защото е много вредна. Черният шоколад, ако е със 70 или над 70 процента какао обаче е полезен за мозъка и го препоръча.

Не бива да прекаляваме с месото. Добре е да се консумира не повече от 70 г на ден.йкики
11/17/2019 17:20:02

Интелигентна , амбициозна жена. а съжаление понякога говори глупости. Видях ч еиам проблеми с една жлеза , така че .... дъра ъра

ИДИОТЩИНИ
11/23/2019 13:09:24

Господи спаси ни от такива«ЛЕЧИТЕЛИ» СРАМОТА Е ДА НИ ПОДНАСЯТЕ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ НАПИШЕТЕ: НИВОТО НА СЪВРЕМЕННИТЕ ПОЗНАНИЯ НЕ ПОЗВОЛЯВА РАЗБИРАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ ЗА ВЪЗНИКВАНЕ И ЕФЕКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА РАКА НИВОТО НА ЧОВЕШКИТЕ ЗНАНИЯ И ТЕХНОЛОГИИ НЕ ПОЗВОЛЯВА ЕФЕКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ СПЕСТЕТЕ НИ ОТ РЕАЛНИ ГЛУПАВИ ПИСАНИЦИ

Варненка
11/25/2019 14:49:32

Силвена да си гледа казаните и чирпаците- да не си вре гагата там, където не й е мястото!Наздраве със смути от кълнове на броколи!

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *