; Шумахер заграден в скафандър в болницата, вече е изписан | 24Zdrave.bg

Шумахер заграден в скафандър в болницата, вече е изписан

13 сеп 2019, 09:50  7140 Новини

7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е напуснал парижката болница, където му беше приложена революционна терапия от световноизвестният сърдечен хирург Филип Менаше, съобщи пред bTV журналистът на "Паризиен" Ронан Фулгоас. Той е видял как приемат пилота в болницата.

"В редакцията на"Паризиен" знаехме, че Шумахер ще пристигне в тази болница "Жорж Пампиду" на 9 септември. Не знаехме, разбира се, нито в колко часа, нито как ще бъде докаран. Но знаехме, че светилото Филип Менаше, който практикува в тази болница, го чака. Това ни беше проверената информация", каза Фулгоас.

"Моите колеги бяха успели да разберат, че Шумахер два пъти е пребивавал в парижката болница през миналата пролет. И двата пъти е идвал с хеликоптер, който кацал в южно парижко предградие, само на няколко минути от болницата.

В понеделник бяхме мобилизирали много журналисти около пистата, но там нищо не се случи. Аз бях убеден в моите източници на информация и знаех, че Шумахер ще пристигне. В 15:40 ч. в понеделник видях раздвижване в болницата. Не знаех какво точно се случва, но си казах, че вероятно е свързано с Шумахер, и точно тогава видях да качват една много особена болнична количка на първия етаж."

"Впечатляващо беше, че отникъде не се виждаше пациентът. Около него имаше окачена мека конструкция в синьо, която напълно прикриваше тялото и лицето му. Приличаше на скафандър. Десетина души вървяха край количката, а това е доста необичайно. В болница, когато се премества пациент, обикновено се вижда тялото и лицето му и има само санитар, който бута количката. А сега бяха десетина души", продължи разказа си журналистът.

"Едните бяха охрана от болницата. Другите видимо бяха бодигардове. Всички със слушалки в ушите и непрекъснато предаваха информация на някого. Ясно е, че ако в тази количка не се намира държавен ръководител, то със сигурност е друга много важна персона. Моята информация за пристигането на Шумахер точно в този ден бе толкова проверена, че аз нямах съмнение - пред мен беше самият той."

"Сцената продължи около 20 секунди. Бях на 10-ина м от количката. Охраната препречи пътя. Освен мен имаше и случайно попаднали хора. Аз - не съм съвсем случайно там, разбира се. Охраната блокира коридора след количката, вкараха я в една зала в отделението по сърдечно-съдова хирургия."

За състоянието на пилота Фулгоас сподели: "Нямаше напрежение, очевидно просто не се знаеше. Няколко часа по-късно обаче всичко вече беше различно. Особено на следващия ден, във вторник. Новината, която ние разпространихме в понеделник, беше обиколила света. Във вторник се оказа, че всички медицински лица от отделението говорят основно по тази тема помежду си - за Шумахер.

Той коментира и новината, че Шумахер е в съзнание: "Много е трудно да се прецени. Беше дочут разговор между медицински лица от болницата, разговор в коридора. Там се оказа един мой колега. Аз не съм го чул. Трудно е да се прецени достоверността. А и какво значи някой да е в съзнание? Да са му отворени очите? Или пък да е способен на минимално общуване?  А и това е слух."

"Дали тази терапия за регенериране на мозъка работи? Няма как да знаем. Може би ще знаем повече през следващите седмици и месеци. Но знаем нещо сигурно - това е третото пребиваване на Шумахер при проф. Менаше. Това значи, че става въпрос за продължаваща терапия с конкретни цели. И може би с надежда за частично възстановяване. А може би и по-съществено", каза още той.

"Според непотвърдени информации Шумахер вече е заминал. Откаран е или в сряда вечерта или в четвъртък", добави журналистът.*       
* (Няма да бъде показвана)
* *