; 5 неща, които да избягваме при отслабване | 24Zdrave.bg

5 неща, които да избягваме при отслабване

9 окт 2019, 10:00  42344 Съвети

Отслабването е сравнително труден и дълъг процес… поне трайното такова. А липсата на опит и знание го правят още по-труднопостижимо. Много начинаещи, които искат да отслабнат, правят едни и същи грешки, които забавят напредъкът им и дори ги връщат назад… В тази статия ще изброя най-честите сред тях.

Така че ако искаш да отслабнеш, прочети я внимателно и ги имай предвид, за да ги избягваш и да постигнеш целта си по-лесно.

Грешка #1: Наблягаш на грешните упражнения

И по-точно – често начинаещите прекаляват с изолиращите упражнения като бицепсово сгъване с дъмбел, кик-бек и други, които натоварват само един мускул. Но те всъщност не са толкова ефективни, колкото по-тежките, базови упражнения, натоварващи едновременно набор от 2 или повече мускулни групи.

Да, някои изолиращи упражнения могат да активират мускулатурата толкова добре, колкото и базовите. Но активацията на мускула не е непременно предпоставка за развитието му.

Без да навлизам в детайли тук - това, в което изолиращите упражнения изостават спрямо базовите в случая, е възможността за поемане на по-голяма тежест и прогресивно натоварване. А това е от ключово значение за изграждането на обем и издръжливост в мускула. Но за прогресивното натоварване – след малко.

Може би се питаш „защо ми е да развивам мускулната си маса, след като искам да отслабна?“.

целия текст четете тук*       
* (Няма да бъде показвана)
* *