Храните, които помагат при ревматоиден артрит

8 сеп 2019, 10:00  20248 Домашен лекар

За хората, които страдат от това заболяване, животът е болка. Тя почти никога не изчезва, понякога е поносима, друг път се изостря и става агресивна. Като самият ревматоиден артрит. Болестта се характеризира с възпаление в зоните на ставите, скованост, подуване и обездвижване. Макар че съвременната медицина има какво да предложи на пациентите с тази диагноза, ревматоидният артрит е прогресиращо във времето заболяване, което влошава качеството им на живот.

Няма еднозначно мнение как и дали храненето повлиява на болестта, от която страдат десетки хиляди души у нас, а милиони по света. Някои храни обаче може да помогнат за облекчаване на болката и дискомфорта.

Кориандър

Според изследване на индийски учени, проведено в лабораторни условия с животни, кориандърът може да повлияе положително на симптомите на ревматоидния артрит. Може би тази подправка, характерна за мексиканската и азиатската кухня, до момента не е намирала място на трапезата ви. Не пречи да опитате и да я добавите следващия път, когато приготвяте ястие с ориза у дома.

Куркума

Тя идва от Индия и от древността се използва в традиционната индийска медицина. Съдържа активното вещество куркумин, което с изразено противовъзпалително действие.

за останалите четете тук*       
* (Няма да бъде показвана)
* *