Миню Стайков пред инсулт, лекарите в затвора: Здрав е

18 ное 2018, 08:28 3  13988 Новини

Бизнесменът  отказал  ядрено-магнитен  резонанс, настоявал за преглед в частна болница

Бизнесменът Миню Стайков, който от началото на септември е в ареста, е получил симптоми на исхемичен инсулт. Инцидентът се е случил, докато бил на преглед на зъбите в болницата в софийския затвор. Състоянието му стреснало персонала на лечебното заведение и те веднага потърсили помощ от колеги, разказаха източници оттам.

След като се почувствал зле, бизнесменът бил приет в болницата на МВР. Разследващите не му разрешили да се консултира за състоянието си в частно лечебно заведение, както настоявал Стайков.

В болницата на МВР направили подробни изследвания и лекарите обявили арестанта за здрав и не открили риск за инсулт. Предложили му да мине и през ядрено-магнитен резонанс за по-категорична диагноза, но бизнесменът не се съгласил и се прибрал в килията.

Лекари и разследващи коментират, че е възможно и инцидентът в затворническата болница да е провокиран изкуствено. Според медици при инжектирането на определени препарати се появяват симптоми на инсулт, но без фатален край.

Потърсени за коментар, от прокуратурата обясниха, че ще проверят случилото се.

Миню Стайков е обвинен като лидер на 8-членна престъпна група за държане и продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Миналата седмица апелативният спецсъд наложи запор на къщата на му в столичния кв. “Бояна”. Под възбрана са и стотици декари земеделски земи, лозя и промишлени имоти, които били разпръснати в Карнобат, Ямбол, Сливен и в Северна България.

Вече 2 месеца продължава издирването на сина на Миню Стайков - Стайко. Той е напуснал България в началото на август.

Нина
11/19/2018 10:11:34

Мамка му, наглец, крадец, лъжец ... Като крадеше, нищо му нямаше.

Илия
11/19/2018 17:28:59

Kakте бизнесмен е този крадец бе идиоти. Бизнесмена е честен Трудолюбиви човек. Това, че някога е бил комунист не означава че не краде.....

Мария
11/20/2018 15:05:52

КАКВО ЛИ НЕ ИЗМИСЛЯ ЧОВЕК ЗА ДА СПАСИ КОЖАТА.ОСОБЕНО ТРУДНО ДОКАЗУЕМИ ФАКТИ.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *