; Лечение на зъбите и устата със сода за хляб (+рецепти) | 24Zdrave.bg

Лечение на зъбите и устата със сода за хляб (+рецепти)

15 ное 2018, 10:30  31016 Домашен лекар

Красивите, бели и здрави зъби винаги привличат погледи и правят добро впечатление. Но грижата за тях изисква време и струва пари. Най-добрият вариант е, ако не се налага често по тях да работи стоматолог. Затова трябва човек д се научи сам да поддържаме добра устна хигиена и да се грижи за зъбите си, но и за венците.

Ето няколко прости и лесни рецепти, които ще предотвратят появата на кариеси, стоматит, парадонтит и др. Ще научите и какво трябва да направите, за да имате бели зъби и сияйна усмивка.

Болести на зъбите

Ако се грижите за здравето на вашите зъби, не бързайте да купувате модни и вредни дъвки! За профилактика на кариеса плакнете устата след хранене със следния разтвор: 1 чаена лъжичка сода в чаша вода. Така се неутрализира киселинният налеп и да се предпазвате от появата на кариес. Плакненето на устата със сода премахва болката в зъбите. Особено е ефективно при флюс (възпаление на надкостницата). Пригответе горещ соден разтвор, плакнете с него устата 5–6 пъти на ден. Понякога това позволява да се избегне хирургично лечение.

 Хлебна сода – 1 чаена лъжичка, готварска сол – 1 чаена лъжичка, йод – 3 капки в чаша гореща преварена вода. Плакненето става в горещ вид. След плакненето зъбната болка трябва да се успокои. Ако носите свалящи се протези, поставяйте ги за през нощта в соден разтвор. За да приготвите разтвора, вземете 1 чаена лъжичка сода в 2 чаши вода. За избелване на протезите може да ги почистите със суха сода с помощта на специална четка. Болката в зъбите по време на бременност – също достатъчно разпространено явление, може да се случи даже и при тези майки, които се грижат за устната кухина и редовно посещават стоматолог. Зъбната болка не представлява опасност за здравето на бъдещата майка и детето, но се явява мощен източник на стрес, а стресът, както е известно, по време на бременността е противопоказан.

Целия текст четете тук*       
* (Няма да бъде показвана)
* *