Как 4-ма лекари в 3 болници умориха за 24 часа Дани

11 дек 2016, 03:14 2  102688 Новини

Варненските болници си прехвърлят по абсурден начин детето, докато то умира.

Тримата варненски медици, които получиха условни присъди за смъртта на 2-годишния Дани, както и родителите му обжалват потвърдените на втора инстанция присъди пред Върховния касационен съд. Момчето, което имало вродено заболяване, почина след абсурдно разхождане между варненски здравни заведения и лекарско суетене, отнело времето, в което е било възможно да му се помогне.

Какво се обжалва?

Докторите Мехмед Алиев, Петър Костадинов и Николай Неделчев са признати за виновни за смъртта на детето, за което получиха 2 г. лишаване от свобода. Изтърпяването им е отложено в 4-годишен изпитателен срок. Ако в този период те не извършат друго престъпление от общ характер, ефективното изпълнение на присъдата отпада.

Според решението на второинстанционния съд тримата и гражданските ответници - здравните заведения, в които работят, ще платят на родителите на Дани по 100 000 лв., заедно с лихвите от деня на престъплението за претърпени неимуществени вреди.

Колегата им д-р Анна Гочева е с влязла в сила присъда за подправяне на подпис на майката, с който е "отказано" изследване, което би помогнало за точното и по-навременно диагностициране на детето. Съдът определи наказание с глоба в размер на 1000 лв.

Цялата хронология на това как лекарите си прехвърлят Дани, четете ТУК - онлайн изданието на "168 часа".

Да
12/12/2016 12:35:07

Лекарския етичен кодекс защитава само докторите и затова мрем като мухи.

Mimeto
09/17/2017 00:35:56

ТЪПАНАРИ ПРОСОТИЯТА

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *