; Пълната ваксинация е ключова за предпазване от Делта | 24Zdrave.bg

Пълната ваксинация е ключова за предпазване от Делта

4 авг 2021, 05:34 3  7452 Новини

Заради засилваща се циркулация на вариант Делта на коронавируса в ЕС неговата агенция по лекарствата и центърът за контрол и превенция на заболяванията препоръчват ваксиниране, и то навреме, предаде БТА.

Пълната имунизация с която и да е от ваксините, одобрени в ЕС, осигурява високо ниво на защита срещу тежко боледуване и смърт, причинени от вируса, както и от мутациите му като Делта, обяви центърът. Най-високо ниво на защита се постига достатъчно време (7-14 дни) след втората доза.

Ваксинацията е важна също за защита на най-уязвимите, за намаляване на разпространението на вируса и предотвратяване на появата на нови варианти.

Случаите на заразяване на имунизирани не означават, че ваксините не действат. Няма ваксина, която да е 100% ефикасна. Когато човек се зарази обаче, ваксините предотвратяват тежко боледуване.

Агенцията и центърът препоръчват ваксинация на всички, на които това е разрешено. Докато повече хора бъдат ваксинирани и SARS-CoV-2 още се разпространява, всички трябва да спазват националните разпоредби - да носят маски, да стоят на дистанция, дори напълно ваксинираните.



Класическа правоверна статия
08/04/2021 22:48:36

Класическа пропагандно-правоверна ковид статия, каквито ежедневно ни заливат. Помнете ми думата – ще сучат, ще въртят, но ще направят задължително ковид ваксинирането. И тогава се приключва със свободите, законите и Конституциите на страните по света…

ретро лозунг
08/04/2021 23:46:11

Като чета тази статия-помия, както и милионите подобни, бълвани ежедневно от ковид пропагандата, се сещам за стария соц-лозунг: „Да не оставим нито един болен да умре без лекарска помощ“. Някога лозунга звучеше по-скоро смешно, а сега – определено зловещо, понеже се изпълнява много последователно в световен мащаб.

Глупости приказвате
08/05/2021 11:49:33

Да се бърка ваксинация с имунизация е тъпо. Е тъпо или платени. Интересно защо не сравняват различните ваксини. Защото Великобритания махайки мерки се оправя а Израел не.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *