; Два теста броят антителата, още не се знае колко са нужни | 24Zdrave.bg

Два теста броят антителата, още не се знае колко са нужни

3 авг 2021, 03:41 6  12500 Новини

Изследването на антитела и определянето на техния титър зависи от чувствителността на теста, съобщи здравното министерство. Тестовете за това са две групи:

- бързи (10-15 мин.) имунохроматографски;

- бавни (няколко часа) полуколичествени ензимно-свързани (ELISA) и хемилуминисцентни (CLIA) серологични.

Тестовете откриват антитела от клас IgM, IgG или и двата, а някои и от клас IgA. Не всички антитела обаче имат активност, която неутрализира вируса. Тя се определя чрез неутрализираща реакция, която за SARS-CoV-2 се прави в лаборатории от 3-то ниво на биологична безопасност. Има и сурогатни тестове, които позволяват работа във 2-ро ниво.

Реактивността и свързващата активност на антителата не корелира с неутрализиращата им активност, а тя пък не е равна на имунитет. Както и хуморалният имунен отговор не е единственото ниво на защита при зараза.

Минималното ниво на анти-SARS-CoV-2 тела за защита от зараза още не е известно, ито пък каква част от антителата са с неутрализираща активност.

Няма и единно становище за минимален защитен титър на антителата след ваксиниране. Не всички антитела, определяни с наличните търговски китове, имат неутрализираща активност.

Още няма и изискване за минимален титър на антитела, за да се приложи ваксина. Според експерти първата доза от ваксината може да се приложи от 3 до 6 месеца след озравяване от COVID-19.Шменти капели
08/03/2021 22:32:19

Тези дето са пуснали тази статия не знам дали осъзнават, но всъщност чистосърдечно си признават това което специалистите отдавна знаят още от съответните учебници по медицина и имунология - че измерването на антитела няма никакъв смисъл за доказване на това дали си прекарал или не ковида (или каквато и да е друга инфекция), нито са индикатор за това колко си защитен (включително след ваксинирането).

Пешо
08/04/2021 08:57:35

Явно е че на политиците никак не им се иска да признават антитела като нещо валидно на имунизация, естествена или с ваксина. И не дай си боже да пробват елиминиращото действие на плазмата. Защото ще лъсне голата истина: 60% от плазмата на кръводарители от 2016 елиминира вируса, ваксините действат по-малко от 50% и следователно са опасни в условия на зараза, еквивалент е като да се пие половина от необходимата доза антибиотик. Освен това ще излезе че преболедувалите имат доживотен имунитет. Да не говорим че ще трябва да признават преболедувалите и то без да влизат в системата на бялата мафия за преболедували. Което би провалило политическото използване на вируса за терор и ограбване.

Мале...
08/04/2021 11:14:00

Автора: "Още няма и изискване за МИНИМАЛЕН титър на антитела, за да се приложи ваксина.". Ами такава груба грешка никой разбиращ не допуска.

Резюме
08/04/2021 11:15:52

Все още не ни е известно, но кокала няма да изпуснем. Ако нещи стане известно нещо в полза на хората ще го забраним.

Нагла опашата лъжа
08/04/2021 13:21:40

Както се споменава в първия коментар, статията е типична грозна и груба лъжа, облечена в научно звучене. Статията директно отрича основни учебникарски постулати в споменатите сериозни науки – медицина и имунология. За съжаление пландемията е построена с много такива лъжи, а тези които са се клели в Хипократ удобно мълчат. Парица е царица! Гнусно… А разчитаме на тях да ни лекуват!!!

PCRтестовете за ковид – пълна порнография
08/05/2021 15:58:06

Честито на ковидиотите. Това което говорехме още в началото на пландемията, сега се признава, макар и с половин уста, и съпроводено с обичайната пропаганда на ваксините: https://www.24chasa.bg/novini/article/10053619 Компрометиран е един от основните мотори на ковид машината, от който зависят ежедневните плашещи сводки за заразените, пиковете, вълните и прочие ковид атрибути.

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *