; Хората обръгват на пандемията, установи изследване | 24Zdrave.bg

Хората обръгват на пандемията, установи изследване

25 юли 2021, 02:20 1  5960 Новини

В началото на 2020 г. масово да се запасяваха с тоалетна хартия, миеха си постоянно ръцете и не смееха да излязат от къщи. 11 месеца по-късно хората започнаха да загърбват предпазните мерки срещу Ковид-19 и да пренебрегват предупрежденията, установи изследване на екип от университета на Калифорния - Дейвис.

Според "МедикълЕкспрес" учените са изследвали човешките реакции и проявите на тревожност към публикации в Туитър. Те анализирали и реакциите на будещите страх новини при стабилно увеличаващ се брой на смъртните случаи, каза Хана Стивънс, шеф на екипа.

Новините за Ковид-19, споделяни в Туитър, са посрещани с пропити от тревожност туитове в началото на пандемията. Тогава има и изблици на паническо пазаруване, крайна социална дистанция и карантиниране.

С времето това поведение е заменено от по-спокойни реакции на новините за Ковид-19 и ръст в по-рисковото социално поведение.

"Изследването ни показва необходимостта да проучим по-задълбочено начините за възвръщане на чувствителността на обществото, каза Стивънс. Ако възникне нова здравна криза и пандемията претърпи обрат и се влоши, е много важно отговарящите за общественото здраве да са наясно, че им се налага да комуникират с едно лишено от чувствителност общество", добави тя.провал за управляващата класа по света
07/25/2021 16:07:22

Хората се опитват да ви теглят една задето толкова ги лъгахте с измислената пландемия и ги затваряхте. Само да сте посмели повече да заплашвате с вълни, ваксини и мерки ! Управляващата класа по целия свят създаде такава дълбока пропаст между нея и управляваните, каквато едва ли досега е създавана в човешката история!

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *